zondag, maart 01, 2009

Reeuwijk 6 loopt tegen zware nederlaag aan

Het zesde had 28 februari een echte off day. De mannen van coach Evert van Dam liepen tegen een zware 8-2 nederlaag aan tegen het jonge TAVV. Opnieuw waren er veel personele problemen. De coach moest daardoor een beroep doen op invallers van het derde (Jan Edelman en Menno Garretsen), terwijl in de tweede helft 3 spelers van het vijfde hun opwachting moesten maken. Het waren niet zozeer de invallers waar het probleem lag, maar meer de vaste spelers van het zesde die hun status geen van allen konden waarmaken.

De coach begon met de volgende opstelling. Doel Hans Goedhart, laatste man Jan Edelman, linksback Ton Burger, Voorstopper Marco van Dijk, rechtsback Tim de Haan, rechtshalf Peter de Jager, Midmid Martijn Min, Linkshalf Menno Garretsen, Linksbuiten Gerrit v.d. Heuvel, spits Loek Hermenet en rechtsbuiten Peter van de Herik. Zeker geen slechte opstelling op papier.

Helaas was de praktijk anders. Al vanaf de eerste minuut kwam het zesde er niet aan te pas tegen de beweeglijke en snelle tegenstander. De opbouw lukte niet en er werd veel balverlies geleden. Binnen de koste keren stonden we dan ook met 3-0 achter. Heel even brak er een iets betere fase aan en dit vertaalde zich in twee Reeuwijk 6 doelpunten. Loek en Martijn waren trefzeker na aangeven van Peter "vroeger scoorde ik zo makkelijk" de Jager. Dit mocht ook wel wat het tweede tegendoelpunt was te wijten aan balverlies van dezelfde speler.

Inmiddels was Tim geblesseerd uitgevallen en ook zijn vervanger Herbert moest het veld geblesseerd verlaten.

We leken iets beter in de wedstrijd te komen maar vlak voor rust kwam een einde aan alle aspiraties op een beter resultaat. Ton dacht dat de bal uitging, een speler van TAVV pikte de bal op een gaf een harde voorzet. De doelman kwam er met zijn vingertoppen aan maar de bal kwam ongelukkigerwijze voor de voeten van de spits. Deze bedacht zich geen moment en maakte het buitenkansje bekwaam af.

Evert probeerde in de rust de bakens te verzetten, maar ook in de tweede helft kwam het zesde niet aan goed voetballen toe. Vlak na rust pegelde de spits van TAVV de bal via de doelman op de lat en kon de terugstuiterende bal intikken.

Alles wees nu op een monsteruitslag en het zesde probeerde nog wel aan te vallen, maar fatsoenlijke kansen werden er niet meer gecreƫerd. Wel door de spelers van TAVV die dan ook nog drie keer het net wisten te vinden.

Kortom een wedstrijd om snel te vergeten.


Uitblinkers: Marco van Dijk en Menno Garretsen

De lijst met afwezigen: EarlyGrey (werk), Wimpie (geblesseerd), Dorre (ziek), Eric van Dam (geblesseer), Steve (wintersport), Dikkum (wintersport en dan nog een groot aantal langdurig afwezigen.

De derde helft was gelukkig weer leuk. Zo kreeg EarlyGrey een goede tip om aan de vrouw te komen van Japio. Het bleek allemaal te draaien om de openingszin van EarlyGrey die niet goed zou zijn. Volgende week horen we of de openingszin van Japio gewerkt heeft.

5 opmerkingen:

  1. de versiertruck heeft gewerkt, ik heb de kans gehad om een trio uit te voeren.......maar was veel te druk met bier drinken en heb het dus aan me voorbij laten gaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jaja totdat ze zich omdraaiden en je er achterkwam dat het 2 kerels waaren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, goed zo Linda. Buuuurrrp

    BeantwoordenVerwijderen
  4. aan de tip van japio te zien en als ik het goed begrijp is Linda dus een vent...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie waren de zwakste tegenstander tot nu toe

    BeantwoordenVerwijderen