zondag, april 19, 2009

Reeuwijk 6 wint van Be Fair


Coach van Dam peinst over de opstelling. Foto EarlyGrey

Reeuwijk 6 won op zaterdag 18 april ook de uitwedstrijd tegen Be Fair. Coach Evert van Dam moest ook dit keer weer hier en daar wat spelers vandaan toveren. Zo was Matto weer van de partij en waren er maar liefst 3 van de Heuvels op het veld aanwezig: vader Gerrit en zoons Kevin en Dennis. Andere zoon Rene had ook graag meegedaan maar kreeg geen toestemming van vader Gerrit in verband met het belangrijke programma van het eerste.

We konden dit keer geen beroep doen op aanvoerder Ian, Mike, Marco Lakerveld, Dave Lakerveld en de langdurig geblesseerde Wimpie, Dirk en Muis.

Aan de andere kant konden we de terugkeer vieren van Dikkem, Tim en EarlyGrey.

Het nieuwe complex van BeFair lag er prima bij en wij mochten op een van de kunstgrasvelden spelen. Het is te zien dat de ontwikkeling van dit soort velden niet stil staat want hier was prima op te spelen.

Hoewel gelegenheidsaanvoerder de toss verloor kregen we toch ons zin. Met de harde wind mee zoveel mogelijk te scoren en voldoende afstand te nemen voor de tweede helft. Het werd al snel duidelijk dat we weliswaar de betere ploeg waren maar moeilijk tot scoren konden komen. Gelukkig hadden we Kevin die twee keer scoorde en lukt het ook Japio om het net te vinden (en dat ging zo makkelijk).

Uit een van de tegenaanvallen kwam Be Fair terug toen EarlyGrey te laat stapte en de buitenspelval daardoor te laat dichtklapte. De Reeuwijk doelman probeerde de doorgebroken speler nog ten val te brengen, maar deze bleef overeind en maakte beheerst af. Dit betekende toch een domper en het was een vette streep door de rekening van de coach.

In de tweede helft hadden we te maken met een harde tegenwind, maar bleven desondanks redelijk op de been. Dorre wist door het benutten van een strafschop de marge verder uit te bouwen en de tegenaanvallen van Be Fair werden onklaar gemaakt door de verdediging. Hierbij ging het af en toe stevig toe, wat de sfeer tussen beide ploegen er niet beter op maakte.

Zonder al te veel problemen haalden we het einde met een verdiende 4-1 overwinning.

Uitblinkers: Matto (zeker de eerste helft),Kevin vd Heuvel en grensrechter Aad van Velzen.

3 opmerkingen:

  1. toch netjes dat ik de enige tegen goal voor mijn rekening mag nemen, een opzichtige blunder.....wel mijn eerste van de afgelopen 5 jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een gekleurd verslag. De tweede helft hadden wij het beste van het spel en ook in de eerste helft hadden we er zo 2 of 3 kunnen maken.

    Verder moet mij van het hart dat sommige spelers van het 6e van CVC Reeuwijk er wel erg hard inkleunen (vooral de laatste man) en ook verbaal regelmatig over de schreef gaan. (vooral de linksback)

    Beetje jammer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. be fair - als ik jullie was, zou ik lekker gaan dammen........wat een suf gezeik dit.

    BeantwoordenVerwijderen