zondag, oktober 04, 2009

Reeuwijk 6 laat overwinning glippen

Vier minuten! Dat was de tijd die nog restte van een enerverende wedstrijd tegen Spirit 8. In deze laatste vier minuten ging het helemaal mis voor het zesde en werd een zeker lijkende 3-1 overwinning weggeven.

We waren gewaarschuwd. Spirit 8 zou over een sterk team beschikken. De 6-0 overwinning tegen SPV maakte dit al duidelijk. Ook het 7e van Reeuwijk kreeg onlangs met 3-0 klop van dit elftal tijdens een bekerwedstrijd.

Coach Evert kon op zaterdag 3 oktober niet beschikken over aanvoerder Ian Overdam (tot de winterstop uitgeschakeld), Loek Hermenet, Eric Overdam, Niels van Zijp, Herbert Bitter en Ton Burger. De laatstgenoemde kreeg het voor elkaar om in zijn hand te zagen in plaats van het hout. Hoewel de coach terecht stelde dat je voetbalt met je voeten bleek Ton niet in staat om binnen de witte lijnen te verschijnen.

We konden wel beschikken over A junior Joey Bevers, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. Jan Muit speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor ons elftal.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, met een iets sterker CVC Reeuwijk. De eerste echte kans was echter voor Spirit. De spits verscheen vrij voor de doelman, die het schot echter wist te keren. Hierna was Reeuwijk gevaarlijker en was het vooral de snelle Joey die voor gevaar zorgde. Helaas stonden de viziers van onze spitsen niet echt op scherp.

Het was dan ook voorstopper Marco van Dijk die de ban moest breken. Met een ziedend schot in de kruising maakte hij de 0-1. Het zesde kon niet lang van de voorsprong genieten. De rechtsbuiten van Spirit draaide weg bij zijn tegenstander en schoot met een lage harde punter raak.

Even later was het zesde aan de beurt toen Gerrit mee naar voren ging en een corner richting doel kopte. De alerte Dave Lakerveld maakte het klusje af.

We waren tevreden met de 2-1 ruststand, maar met iets meer scherpte had er nog eentje bij gekund. Vlak na rust gebeurde dit wel. Dorre schampte de bal met zijn hoofd en de bal vloog in de hoek. De 1-3 voorsprong leek riant, maar het was nog wel erg lang te spelen.

Het zesde verlegde het accent van aanvallen naar verdedigen. Een tactiek waar je je vraagtekens bij kan zetten. De verdediging kwam meer onder druk en moest alle zeilen bijzetten om de Spirit aanvallers van zich af te houden. Dit leidde tot de nodige corners en vrije trappen tegen, maar de verdediging hield vooralsnog stand.

De counters van het zesde waren aan de andere kant niet scherp genoeg om het Spirit moeilijk te maken. Met nog vier minuten spelen sloeg het noodlot toe. Vanaf de zestien meter vloog een zwabberend schot binnen de palen. Spirit perste er in de resterende minuten een slotoffensief uit en het was de Wiegert "Look a like" van Spirit die vanaf de zijkant in de verre hoek schoot. De 3-3 was een feit.

In de allerlaatste minuut kwam het zesde nog tot scoren. Een messcherpe voorzet van Joey werd door Martijn fraai ingeschoten. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel. Volgens zowel Martijn als Joey was dit absoluut niet het geval, maar de uitstekend leidende scheidsrechter volgde het advies van zijn assistent op.

Na afloop was er zowel teleurstelling als tevredenheid. Teleurstelling omdat het in de laatste minuten misging. Tevredenheid over het vertoonde spel en de inzet.

Uitblinkers: Marco van Dijk en Jan Muit

17 opmerkingen:

1. Lekkere wedstrijd mannen. Wel zuur voor jullie maar over de gehele wedstrijd genomen een terechte eindstand

BeantwoordenVerwijderen
  2. Al bijna 25 jaar lid van CVC04 oktober, 2009 16:40

tjonge tjonge wat een matige prestatie en wat een wegblijvers weer. Die randfiguren zoals van Zijp snappen ook nog steeds niet wat een teamsport is.

Sinds MO weg is, is het nooit meer wat geworden met dit ooit zo gezellige team.

3. de Scout (NAC Breda)04 oktober, 2009 19:49

Een 3-1 voorsprong met nog 4 minuten te spelen en met 3-3 van het veld af? En er lopen spelers in het 6e team met jarenlange ervaring? Dan is er maar één woord voor: Beschamende vertoning!

4. De rekenmeester04 oktober, 2009 20:54

Helemaal gelijk Scout. Alleen de keeper, laatste man, voorstopper en backs zijn opgeteld al meer dan 300 jaar oud!

5. zonde van die laatste 4 minuten, verder een prima seizoen start.

Op naar de zesde klasse

6. Ik lees dat de scheidsrechter een uitstekende wedstrijd floot, maar wel een terecht(?)doelpunt van Reeuwijk
    op aanraden van zijn assistent in de laatste minuut alsnog annuleerde. Gelukkig voor Mo dat hij deze wedstrijd dan ook niet floot. Die hadden ze namelijk dan wel voor deze beslissing bestookt en afgemaakt!

7. MO wordt standaard bestookt en afgemaakt!

8. Volgens mij zijn "Al bijna 25 jaar lod van CVC" en "een CVC kenner" dezelfde persoon, namelijk MO zelf! Er zit in beide reacties een te hoog positief MO gehalte om waar te kunnen zijn!

9. Oud aanvoerder zesde05 oktober, 2009 13:27

Voor Anoniem: het klopt dat ik een CVC kenner ben.... Al meer dan 40 jaar lid! Dus die persoon die bijna 25 jaar lid is ben ik dus niet.
    Bovendien doe ik niet aan zelfverrijking. Anderen mogen daarover op deze (blog-site) oordelen....
    Daarnaast komt het ook wel voor dat andere mensen (voorheen onder MO) een reactie plaatsen. Jammer dat u daarom ook zelf anoniem wil blijven. Beetje laag gehalte zullen we dan ook maar zeggen....

10. laat dat "beetje" maar weg

11. Ik ben 't niet altijd eens met MO maar deze keer heeft ie gelijk!

12. Harry vd Laan (ex ADO05 oktober, 2009 20:49

Als ik het zo lees is het vooral een tactische blunder van de coach. Het slechtste wat je kunt doen is overgaan op verdedigen bij een 3-1 voorsprong. Ik ken jullie coch niet maar ik zou hem maar snel inruilen.

13. He haagse Harry. Onze Evert heeft het tactisch inzicht van een vergeetmijnietje.

14. @ Anoniem, hoezo onze? Als je echt in het 6e zou zitten zou je toch beter moeten weten. @ haagsche harry, je kunt een coach of speler niet beoordelen als je hem niet kent of wekelijks meemaakt. Dat verklaart wel waarom je als prof geflopt bent.

15. Vriend van Harry07 oktober, 2009 14:04

@Frits Spits

Geflopt? Hoezo ???????

Harry van der Laan (Gouda, 24 februari 1964) is een voormalig Nederlands profvoetballer, die zijn loopbaan begon bij het Goudse ONA, waar hij in de F- en E-pupillen speelde.

Vervolgens verhuisde Van der Laan naar stadgenoot Olympia, omdat het gezin van de wijk Korte Akkeren naar Bloemendaal verkaste. Bij Olympia drong hij als jeugdspeler door tot de hoofdmacht.

Via journalist Erik Winkster (Haagsche Courant) kwam hij vervolgens in contact met hoofdklasser Wilhelmus, maar Van der Laan koos op het allerlaatste moment voor het Rijswijkse RVC. In 1988 werd hij gescout door trainer Co Adriaanse van ADO Den Haag, die Van der Laan driemaal zag scoren tegen DHC. RVC won dit streekduel met 4-1, maar Van der Laan werd uit het veld gestuurd wegens natrappen.

Bij ADO/Den Haag ontpopte Van der Laan zich als goaltjesdief. Na twee succesvolle seizoenen werd hij aangetrokken door Feyenoord. Deze overstap bleek wat te groot, want Van der Laan speelde slechts enkele wedstrijden in een matige selectie. Hij scoorde niettemin zeven keer.

16. mooi knip en plak werk *GAAP* totaal niet boeiend! Wel zeven goals! Dat is een echte goaltjesdief!