zondag, oktober 25, 2009

Reeuwijk 6 tevreden met punt

Zaterdag 24 oktober stond er, op papier, een makkelijke wedstrijd op het programma. Capelle 8 was nog puntloos en stond ook in de wedstrijd tegen Gouda 9 ruim achter (0-5) op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. De werkelijkheid bleek echter heel anders. We mochten achteraf blij zijn met de 2-2 einduitslag.

Coach Evert kon over een redelijk compleet team beschikken, hoewel er op het laatste moment afvallers te betreuren waren. Wie waren er niet? Aanvoerder Ian (blessure), Matto (onbekend), Wimpie (blessure), Ton (blessure), Dave (werk), Gerrit (omstandigheden), EarlyGrey (geen zin in voetballen, wel in de derde helft).

Zeevisser Kluuk was weer terug (niets gevangen) en ook Loek en Tim maakten weer deel uit van het elftal. M(artin) O(osterwijk) fungeerde wederom als scheidsrechter. Mark Zorgman en Rene vd Heuvel mochten een keer met de grote jongens van het 6e meedoen.

Vanaf het beginsignaal ging Capelle fel van start. Ondanks de plaats op de ranglijst bleek het een goed en beweeglijk elftal te zijn en stonden we onder zware druk. Laatste man Rene vd Heuvel en zijn mannen moesten alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen en dit lukte ondanks vele kansen voor de tegenstander.

De enige aanval van het zesde was wel meteen raak. Spits Marco van Dijk maakte een half kansje zeer doeltreffend af. Dit tot verbijstering van de tegenstander. Capelle stelde echter alweer snel orde op zaken. Een voorzet van de achterlijn werd fraai ingekopt door de spits.

Even later kwam Capelle zelfs op voorsprong na een fout van Reeuwijk 6 doelman Hans Goedhart. Hij liet een op het oog ongevaarlijk schot los en de spits van Capelle profiteerde dankbaar. Een minuut later was het bijna weer raak, nu wist de doelman oog in oog met de rechtsbuiten als overwinnaar uit de strijd te komen.

De ruststand was 1-2 en coach Evert besloot een paar wijzigingen aan te brengen. Rene schoof door naar de mid/mid positie en Steve werd laatste man. Spits Marco nam de voorstopper positie in.
Ook in de tweede helft was Capelle de aanvallende partij. Er werden kansen gecreëerd en de doelman van Reeuwijk 6 moest alles uit de kast halen om tegentreffers te voorkomen.

Capelle leek echter de genadeklap toe te dienen toen de bal na een kwartier in de Reeuwijkse touwen verdween. Grensrechter Aad vlagde niet, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en keurde het doelpunt af.

Gaandeweg de tweede helft kwamen we onder de druk van Capelle vandaan en begonnen we wat meer te voetballen en aan te vallen. Ook nu drukte de scheidsrechter echter een stempel op het scoreverloop toen Peter de Jager doorbrak. Ook hier vlagde de grensrechter niet en besloot MO op zijn eigen waarneming af te gaan en floot Japio terug. MO was dus in ieder geval consequent.

Het zesde kraag echter toch loon naar werken toen Dick van Dam met een verre pass Mark Zorgman wist te bereiken. Mark zag tot zijn genoegen dat de keeper van Capelle bleef staan en wist daardoor de kans eenvoudig te verzilveren. Eindstand 2-2.

Man(nen) van de wedstrijd
Grensrechter Aad, Rene en Mark

Analyse van coach Evert

Capelle kon veel te vaak door het midden opbouwen. De voorhoede leed te veel balverlies en hetzelfde gold voor het middenveld in de eerste helft. Het tweede Capelle doelpunt was een blunder van de doelman maar hij redde het zesde een aantal malen in de tweede helft. Rene en Mark deden het goed, maar hadden zeker geen eenvoudige middag. De scheidsrechter floot goed maar zat er twee keer flink naast. Ik ben wel zeer tevreden met de einduitslag en de inzet. Het was overigens een sportieve wedstrijd.

Conclusie
De zevende klasse is niet te vergelijken met de achtste klasse. De tegenstanders zijn net een stukje beter en we zullen alle zeilen bij moeten zetten om een plaats in de middenmoot te bereiken.

Bijzonderheden
* Linda, bedankt voor de hapjes in de kleedkamer.
* Mark en Rene, bedankt voor het meedoen.
* EarlyGrey is bezig met het elftaluitstapje. Het wordt SunParks Zandvoort en de aanmeldingen stromen binnen.
* Dorre kon geen alcohol nuttigen in verband met een uitstapje van zijn werk (schietbaan in Woerden). Hij was dan ook aanmerkelijk rustiger dan normaal tijdens de derde helft.
* De derde helft was overigens weer ouderwets gezellig. Opvallend was wel dat MO en Gert serieuze gesprekken voerden. Het blijft gissen waar het over ging.

26 opmerkingen:

1. Goed verslag, klopt helemaal

BeantwoordenVerwijderen
  2. mo is een waardeloze scheids.....met zijn eigen interpretatie van de buitenspel regel....wat een flater zeg

3. Capelle 8 spits25 oktober, 2009 17:01

Dat is zeker meneer Early. Ik stond toch echt geen buitenspel

4. capelle 8 - gelukkig floot hij aan beide zijdes zo slecht hahaha

volgens floot ie verder vrij correct

5. Reeuwijk 6 supporter25 oktober, 2009 18:04

Ja Early en dat nou uitgerekend Jan Vane aan MO uit moest leggen hoe de spelregels voor Buitenspel in elkaar zitten ;-)

6. De spelregels voor buitenspel?? Dat is toch niet zo moeilijk. Gewoon op tijd de copy inleveren, dat is de enige regel ;)

7. Ach, wat weet die Grey er nou van. Die weet/ziet amper het verschil tussen een doelpaal en een cornervlag.Ik zal daarom zaterdag eens voor Grey wat voorbeelden meenemen wat al dan niet buitenspel is. Ben dan erg benieuwd naar zijn wetenschap/oplossing over buitenspel.
    (Maar hij zal er wel weer niet zijn)

8. geen idee of ik er zaterdag ben, spelen we thuis?

het ging om de stelling. gelijk is buitenspel volgens jou regels.....dat was redelijk opmerkelijk.

9. de Scout, NAC Breda26 oktober, 2009 12:55

Een speler staat in buitenspelpositie als deze dichter bij de doellijn van de tegenstander staat dan de bal en de vóórlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Als de speler zich op dezelfde hoogte als de voorlaatste verdediger bevindt (of met de twee verdedigers tegelijkertijd) staat hij niet in buitenspelpositie.

10. de Rijdende Rechter26 oktober, 2009 14:08

En daar moet u het mee doen!

11. Ik bedoel maar, er zijn verschillende varianten in buitenspelpositie.
    Maar snapt u (en Grey) het nog??

12. Mijn visie op deze wedstrijd

Een ontstellend zwak Reeuwijk 6 had ongelooflijk veel geluk tegen de Capellenaren. Bij rust had het al makkelijk een nulletje of 6 voor Capelle kunnen staan. Een einduitslag van 10-1 was zo maar mogelijk geweest.

Ik kan bijna niet wachten tot Early Grey weer mee doet en het elftal op sleeptouw neemt. Hij is een van de weinigen met voetbal intellect in dit elftal.

Die twee jonkies Rene en Mark heb ik trouwens niet of nauwelijks gezien terwijl ze bij 1 tot de besten horen.Zegt dat iets over het eerste of over het zesde?

Tot slot de scheidsrechter: hahahahahahahahahahahahaha

13. op het buitenspelverhaal. Klopt wat daar staat, alleen is er een nieuw aspect ook nog van toepassing. Of die persoon in kwestie wel of niet direct deelneemt aan het spel. Is dit wel het geval dan is het buitenspel. Anders mag het doorgaan en die speler later weer mee doen aan het spel. Snappen jullie het nog?

14. appelstroop - jij bent altijd al onbegrepen geweest....niet zonder reden hahaha

15. Eén ding is wel zeker: als een speler na het fluitsignaal van de scheidsrechter naar de zijlijn loopt (+ er overheen) en van de trainer een handje krijgt,dan wordt hij gewisseld! Dat is het enige wat ik begrijp van voetbal!

16. andere anoniem ;-)28 oktober, 2009 13:42

Meer hoef je ook niet te weten.

17. anoniem - het zou ook het einde van de pot kunnen zijn en een hand krijgt voor bewezen diensten......maar goed dat begrijp jij niet

18. Dat kan jij niet weten want jij krijgt toch nooit een hand voor bewezen diensten?

19. nee dat is misschien wel het sneue aan het hele verhaal...

20. Urlie Gree, dat is niet sneu simpele ziel! Ik maak het simpeler voor je. Als je geen ruk doet krijg je geen hand ook! Snap je dat wel?

21. de leraar - ik denk dat ik op sportief gebied meer doe dan wie dan ook uit het zesde, alleen is dat geen voetbal.

dus van geen ruk doen is geen sprake

22. Schei toch uit man. Een beetje rondstrompelen met bejaarden.

23. grijs betekent niet gelijk oud hoor

24. 5e elftalspeler29 oktober, 2009 20:53

Inderdaad Grey, een beetje lopen en dan telkens je eigen foto op deze blog (laten)plaatsen. En vooral veel reageren hier. Je ziet jezelf nogal graag. Krijgen we straks weer te horen hoe goed het strandfeesie in Zandvoort geregeld was natuurlijk! Ik moet ff spugen.................................. BBBBUUUUUURRRPPPP.

25. tuurlijk krijg je dat te horen, maar je moet dan wel effe geduld hebben we gaan pas in juni 2010