zondag, oktober 18, 2009

Reeuwijk 6 toont karakter tegen jeugdig Jodan Boys

Jodan Boys 12 bleek een veredeld A1 elftal te zijn en zoals al eerder bewezen, hebben wij het vooral moeilijk tegen snelle ploegen. Zo ook op zaterdag 17 oktober. Na een 5-0 achterstand kwamen we nog sterk terug naar 5-4, maar een belachelijke beslissing van de scheidsrechter zorgde ervoor dat Jodan Boys aan het langste eind trok.

Coach Evert kreeg weer met een golf van afzeggingen te maken waardoor de reeds gestopte Jan Hart en Ewout Verdouw opgeroepen werden. Beiden deden het overigens voortreffelijk. De afzeggers waren dit keer Tim (werk), Gerrit (blessure), Ton (blessure), Loek (onbekend), Niels (onbekend), Eric van D. (griep), Ian (blessure), Kluuk (zeevissen) en Dave (onbekend). Bijna een compleet elftal dus. Positief was het feit dat Eric (Wimpie) Overdam weer mee kon doen na langdurig blessureleed.

De wedstrijd was vastgesteld om 16.15 uur, een feit waar we natuurlijk niet echt blij mee waren. De derde helft kon dus geen doorgang vinden. We speelden op het kuntsgrasveld aan de Sportlaan en hadden daardoor het nodige bekijks van mensen die eerder de voorwedstrijd Jodan Boys 1 - Spakenburg 1 bekeken hadden.

Deze mensen zagen een zeer aanvallend Jodan Boys die met talrijke razendsnelle aanvallen het zesde volledig overrompelde. Reeuwijk 6 kwam eigenlijk niet aan opbouwen toe en moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen.

Het bleek vechten tegen de bierkaai te zijn. Al na 10 minuten spelen scoorde de Jodan Boys spits op fraaie wijze. Even later was het weer raak met een schitterende volley in de verre hoek. Reeuwijk 6 moest lijdzaam toezien hoe Jodan Boys voor rust uitliep naar 4-0. Een terecht gegeven strafschop na een charge van (de iets gefrustreerde) Marco en een uitgespeeld doelpunt. Het zesde kwam zelf niet verder dan een kans(je) voor Peter de Jager

Opmerkelijk was nog wel dat een grove overtreding van een Jodan Boys speler op Herbert onbestraft bleef. Een rode kaart was hierbij toch wel op zijn plaats geweest.

Tijdens de rust stelden we vast dat er niet veel kans op succes meer was. De eerste twintig minuten van de tweede helft waren opnieuw voor Jodan Boys en de 5-0 was dan ook niet te voorkomen. Hierna nam Jodan Boys gas terug en herpakten we ons. De wereld zag er opeens heel anders uit toen Peter de Jager (2x), Martijn Min en Marco van Dijk wisten te scoren. Plotseling stond het 5-4.

Inmiddels had Jan Hart al een bewuste elleboog moeten incasseren en werd ook nog eens voor 5 minuten naar de kant gestuurd door de, warrig leidende scheidsrechter, na het ventileren van enige onvriendelijkheden. Dit voorval gaf al aan dat Jodan Boys in paniek raakte. Reeuwijk 6 rook bloed met nog een minuut of 10 te spelen.

De scheidsrechter besloot echter om de wedstrijd maar eens op slot te gooien door Jodan Boys een onbegrijpelijke strafschop cadeau te doen. Een overtreding tegen Dorre werd door de leidsman heel anders uitgelegd en de bal ging op de stip.

De scheidsrechter werd bestormd door woedende Reeuwijkers en het was de ongelukkige Dorre die het veld moest ruimen na "bedreiging" van de scheidsrechter. De sstrafschop werd prima verzilverd door Jodan Boys en om aan alle onzekerheid een eind te maken floot de scheidsrechter 5 minuten te vroeg af.

Conclusie: Jodan Boys moet zich schamen om dit jeugdelftal op dit lage niveau te laten voetballen. Dit was een mooie tegenstander voor Reeuwijk 2 geweest. Op wilskracht wist het zesde er toch nog wat van te maken en als de scheidsrechter Jodan Boys wat minder had geholpen was een gelijkspel nog mogelijk geweest (maar niet verdiend).

Uitblinkers: Wimpie en Dorre (ja hij speelde toch echt wel goed)

Bijzonderheden:
Bij de wedstrijd Jodan Boys - Spakenburg werden enkele CVC 'ers gesignaleerd als toeschouwer. Muis, Dirk vd Star, Johan Wijnhoff en Peter van Holst. Ook ex CVC'er Rien van Veen werd gezien.

Een Marokkaans jongetje vroeg aan de keeper van CVC. "Meneer hou oud bent u? De keeper antwoordde "51". Waarop het jongetje zei. "Dan bent u nog goed te been". En bedankt!

Jan Hart en Ewout Verdouw verbaasden zich over het gebrek aan bier na afloop. Zij hadden heel andere ideeën over Reeuwijk 6. Kom volgende week zaterdag maar naar de kleedkamer en jullie zullen zien dat het er dan heel anders aan toegaat.

28 opmerkingen:

  1. Mooi verslag! Jammer van de uitslag!

    31 oktober spelen wij tegen JB thuis. Zal het dan idd aan de scheidsrechter liggen dat ze zo ''makkelijk'' winnen?
    Zodat bij de uit-wedstrijden ze het toch iets ''moeilijker'' afgaat?

    Groetjes,

    Gouda 9

    htpp://svgoudazaterdag9.ditismijnteam.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JB Fan en ooggetuige18 oktober, 2009 16:32

    De man floot helemaal niet zo verkeerd. Die elleboogstoot had hij wel moeten ingrijpen en het was idd geen penalty. Fouten maken is echter menselijk en ik denk dat er bij CVC Reeuwijk ook niet alleen maar sterscheidsrechters rondlopen.

    En dat die kale van jullie eruit gestuurd werd lijkt me niet meer dan normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dorre eruit gestuurd lees ik. Wegens bedreiging van de scheids? Die jongen heeft in zijn hele leven nog geen vlieg kwaad gedaan. Moet de scheids het wel heel bont gemaakt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Gouda 9, bedankt voor het compliment. Jullie lijken een leuk team te hebben, dus we zijn benieuwd naar onze "confrontatie". Wordt vast een leuke en sportieve partij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik had 2 weken geleden aan Evert doorgegeven er niet bij te zijn das toch wel ruim van tevoren, xat in Duitsland. Komende wedstrijd ben ik weer van de partij. Heb vanaf 8 uur bardienst met Early dus te laat zullen we niet komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. CVC reeuwijk 6:
    Als je positief schrijft over het 6e krijg je blijkbaar te horen "jullie lijken me een leuk team" en bedankt voor het compliment". Wat een slijmbal ben jij zeg! Je bent zeker ook zo'n glijer bij je baas. Gedver!

    En Anoniem: Vreemd dat Dorre eruit gestuurd is? Hij doet nooit een vlieg kwaad? Ja,... en???
    Dan doe Dorre voor de rest van zijn leven nooit een keer iets fout??
    Jij denkt wel erg simpel!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. realist, als jij nou eens probeert een leven te krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Realist (ofwel Frank) jij hebt er verstand van blijkbaar. Zelf nog nooit een bal recht vooruit getrapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem: Jij snapt het echt niet! Recht voor uit trappen is niet zo moeilijk, dat kan een aap ook! Ik schoot ook met effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De (sport)psycholoog18 oktober, 2009 22:53

    Realist..Neem nog een borreltje en gooi je frustratie eruit! FF stoom afblazen, je zal het wel moeilijk hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die lamme tak van Grey was er natuurlijk ook weer niet bij

    BeantwoordenVerwijderen
  12. anoniem - nee was er weer niet bij....was aan het wandelen in Brabant....als ik dit seizoen 5 keer mee speel zal het veel zijn.

    het spel voetbal is zo suf, gaat mij meer om de gezelligheid om het voetbal heen......

    BeantwoordenVerwijderen
  13. En jij snapt het ook niet Early. Ik begin deze website behoorlijk zat te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. realist, wat snap ik niet....dat voetbal suf is, ik geen teamplayer ben, liever ga wandelen....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Realist. Hoe realistisch ben je als je op een site komt die je behoorlijk zat begint te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. " Op wilskracht wist het zesde er toch nog wat van te maken en als de scheidsrechter Jodan Boys wat minder had geholpen was een gelijkspel nog mogelijk geweest (maar niet verdiend)."

    Hoezo niet verdiend ?
    Dit is wel een zeer onrealistische kijk op deze wedstrijd.
    Was dik verdiend geweest !!
    Alleen jammer dat Dorre roet in het eten gooide door zijn tegenstander toe te staan de schwalbe van het jaar te maken.
    En dan wordt ie ook nog uitgeroepen tot uitblinker...
    Tjonge tjonge...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. JB fan en ooggetuige19 oktober, 2009 16:55

    Anoniem. Jodan Boys had bij rust al met dubbele cijfers voor moeten staan.

    Degene die dit stuk geschreven heeft, heeft de zaken veel te rooskleurig voorgesteld voor dat krukkenteam van jullie. Wie is hier nou onrealistisch?

    Jullie kwamen op mij over als een stelletje onsportieve ouwe zakken die geen idee hadden wat er nou eigenlijk allemaal gebeurde in het veld. Jullie mogen je handen dichtknijpen met slechts een 6-4 verlies.

    Gaan jullie lekker in de veteranenpoule lopen voetballen, lopen jullie ons (echte voetballers) tenminste niet in de weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. JB fan - niet om het een of ander, maar de 7e klasse is de veteranenpoule, jullie spelen te laag.......

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een zeikerds hier. Eindelijk eens een voetbalwebsite met goede verslagen in normaal nederlands en prima bijgehouden, wordt het weer de grond in geboord door stompzinnige figuren als "de realist" en "anoniem".

    Tip voor de webmaster: ik zou comments uitschakelen voor deze website of er een moderator tussen zetten. Alleen maar negatieve reacties werkt op den duur zeer vermoeiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat derksen zegt...op de club hoor je dat soort signalen ook, het is triest maar waar.

    dicht zetten omwille dit soort figuren lijkt me te ver gaan, maar adh van een moderater, prima optie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Johan:
    Maar het blijft wel spannend. Weer anderen kijken toch steeds naar een eventule reactie(s). De weblog wordt daardoor ook steeds goed bezocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat moeten de Realist en Anoniem zonder deze site? Ze houden geen leven meer over...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dus W.Drager,
    Het prettige hier is: Je hebt lachwekkende,zieke,leuke,rotte,aardige,kritische en vele andere opmerkingen. En dat heeft ook wel weer wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. eigenlijk zijn zij de entertainers (lees: clowns) van deze site, ja zo kan je het ook zien

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Helemaal mee eens Webmaster. Van mij hoeft er geen filter of iets dergelijks te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. JB Fan zei o.a.

    "Jullie kwamen op mij over als een stelletje onsportieve ouwe zakken die geen idee hadden wat er nou eigenlijk allemaal gebeurde in het veld. Jullie mogen je handen dichtknijpen met slechts een 6-4 verlies. "

    Wohahaha jij hebt wel gevoel voor humor zonder het te beseffen (en dat is jammer ; dat dan weer wel).
    Kun je nagaan als we 5-0 achterstaan; terugkomen tot 5-4 binnen een kwartier en we de rest van de wedstrijd net zo hadden gevoetbald als dat kwartiertje hadden we makkelijk gewonnen met 6-16
    Jullie hebben gewoon mazzel gehad.
    Ook in dit geval staan de beste (kuch kuch) stuurlui aan wal.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. JB fan en ooggetuige23 oktober, 2009 15:35

    Anoniem. Schei toch uit. Jullie kwamen niet over de middenlijn heen. Bij rust had het zeker 12-0 voor de Boys moeten staan. Als jullie dan met zuigen, zeiken en schoppen nog terugkomen is dat niet iets om trots op te zijn.

    Nogmaals, jullie hebben een hele matige ploeg en niets te zoeken in deze competitie.

    Het enige leuke aan jullie is deze site. Dat dan weer wel!

    BeantwoordenVerwijderen