zondag, april 04, 2010

Reeuwijk 6 wint opnieuw

Het zesde heeft de smaak van het punten halen goed te pakken. In een even spannende als aantrekkelijke wedstrijd werd Be Fair met 6-4 verslagen. Het elftal van coach Evert en aanvoerder Ian Overdam kende de nodige personele problemen. Zaterdagochtend om 10.00 uur waren er nog 15 spelers beschikbaar maar dit aantal liep in de loop van de zaterdag schrikbarend terug. Uiteindelijk vertrokken we met krap 11 man naar Waddinxveen.

De opstelling was als volgt: Doel Hans Goedhart, Laatste man Ewout Verdouw, Voorstopper Andre van Dortmont, Linksback Jan Muit, Rechtsback Tim de Haan, Rechtshalf Peter de Jager, Midmid Marco van Dijk, linkshalf Martijn Min. Rechtsbuiten Auke Meijers, Spits Stephen van Rijn en Linksbuiten Ian Overdam. Later kwam Nick Snijders er in de 2e helft bij.

Be Fai beschikt over een zeer geroutineerd team met een aantal spelers die jaren geleden deel uit maakten van Be Fair 1 tijdens de glorieuze periode van deze vereniging. Vanaf de aftrap liep het al niet best bij de CVC'ers. We hadden grote moeite om in het spel te komen en stonden gelijk onder druk. Het was dan ook al snel 1-0 voor Be Fair toen een corner ongehinderd ingekopt kon worden.

Het werd even later nog erger. Peter "Japio" de Jager speelde tekort op rechtsback Tim de Haan. Deze raakte de bal kwijt aan de linkerspits die ongehinderd op de Reeuwijk doelman af kon gaan. Hans werd omspeeld en de 2e zat in het netje.

Vlak hierna werd een speler van Be Fair hard onderuit geschoffeld door de Reeuwijk doelman. Iedereen rekende op een strafschop maar tot verbazing van vriend en vijand zag de scheidsrechter er geen overtreding in. Toen even later opnieuw een speler vrij opdook voor de Reeuwijk doelman leek het pleit beslecht voor het zesde. De keihard ingeschoten bal werd echter met meer geluk dan wijsheid gekeerd.

Langzamerhand begonnen de puzzelstukjes samen te vallen en begon het zesde beter te voetballen. Er moest echter wel een 2-0 achterstand goed gemaakt worden. Een hele klus. Toch kwam de "anschluss treffer" vrij snel tot stand. Ewout Verdouw zag kans de bal op onnavolgbare wijze in het Waddinxveense doel te frommelen. Toen Dorre even later van dichtbij wist te scoren waren we weer helemaal in de wedstrijd.

Helaas waren we Tim Inmiddels kwijtgeraakt. Hij moest met een spierblessure het veld verlaten. Hierdoor speelden we geruime tijd met 10 man.

Er ontspon zich een enerverende strijd waarbij Be Fair iets beter combineerde maar Reeuwijk 6 gevaarlijk was met snelle counters. De rust werd echter door beide elftallen zonder verdere kleerscheuren gehaald.

De tweede helft kregen we er gelukkig een speler bij. Arnold Vooijs was zo vriendelijk om Nick aan ons uit te lenen waardoor we weer met z'n elven in het veld stonden. De strijd ging gelijk op met een goed combinerend Be Fair en snelle tegenaanvallen van het zesde. Dit laatste resulteerde in een prima doelpunt van Stephen, gevolgd door een schitterende knal van Auke die als een granaat in het Be Fair doel sloeg.

Nu was het de beurt aan Be Fair om de "Anslusch treffer" te scoren. Zwak verdedigen leidde tot een niet te missen kans voor Be Fair. De bal ging er via de binnenkant paal in. Gelukkig had invaller Nick het vizier op scherp staan en zorgde voor de 5-3.

Bij een van de gevaarlijke hoekschoppen van Be Fair ging het opnieuw mis voor de Reeuwijkers. Een harde kopbal in de bovenhoek werd door Ewout met de hand uit het doel gewerkt (waarschijnlijk zelfs al over de lijn). De strafschop die hierop volgde werd benut zodat het weer moeilijk werd.

Er werden echter weinig kansen weggegeven door de CVC verdediging waar vooral Dorre een erg nerveuze indruk maakte. De arme Martijn was het slachtoffer van het verbale geweld van Dorre. Martijn had zoveel kramp dat hij bijna niet meer kon lopen. Dorre had er maar weinig begrip voor.

Be Fair kreeg nog een grote kans op een doelpunt. Het harde schot in de hoek vanaf de 16 meter kon echter verwerkt worden door de doelman. Even later maakte Stephen aan alle onzekerheid een einde door opnieuw te scoren.

Conclusie: een hele leuke wedstrijd voor het publiek tegen een uitermate sportieve en prettige tegenstander.

Uitblinkers: Jan Muit, Ian Overdam en Auke Meijers

14 opmerkingen:

  1. HEREN HEREN!
    Het moet echt niet veel gekker worden!!!;-)
    Houden we wel onze plaats op de ranglijst in de gaten?
    Spijt me zeer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik moets erg vroeg weg voor een optreden in LVC Leiden...erg goed(dank je)
    Aanstaande wedstrijd ben ik er (ijs en wederdienende) weer bij, dus niet gewanhoopt nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. was het niet stephen, aukje, nick, stephen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij een overwinning in de volgende wedstrijd heeft het 6e recht op een kratje bier van de supportersvereniging. Reden genoeg om nog 1 keertje te vlammen en daarna de laatste plaats te verdedigen lijkt me!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Muziekkenner Reeuwijk04 april, 2010 20:25

    @Matto

    Als je nu eens aankondigt voordat je moet spelen en niet daarna kan ik eens komen kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. we zouden nog kampioen kunnen worden als het heel raar loopt:P

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Blijft leuk om jullie verslagen te lezen.
    Fijne Pasen verder en succes volgende week!

    Mvg, Sportlust 14

    ps: vergeet niet om punten te pakken tegen DCV!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt Sportlust 14,jullie ook prettige paasdagen. We zullen ons best doen tegen DCV.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nou jongens nog een potje winnen, kratje gratis....ben ik er zeker bij die keer er op.....voor jullie ook een extra drive om goed je best te doen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Reeuwijk 6 speler05 april, 2010 19:30

    Ja, als er gratis wat te drinken is dan is lullo Grey er graag weer bij. Rot toch op eikel! Ook al zijn er spelers in het elftal die anders doen vermoeden, de meesten kotsen op je als je weg bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wil je aub je niet meer profileren als cvc 6 er, cvc 6er?
    Wees een vent en doe dat soort dingetjes gewoon onder je eigen naampje!
    Ja?
    Oke!
    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het was inderdaad een leuke en sportieve wedstrijd. Nou hadden jullie wel een paar hele jonge snelle spitsen lopen maar vooruit. De rest van het elftal was wel redelijk op leeftijd.

    Ik had het overigens nog moeten zien als die knal van ons er in tweede helft ingegaan was. Wat een fenomenale redding van jullie keeper zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Matto is toch mooi, je voert ze en hap hap....dat was natuurlijk de hele intentie.....maar het blijft een sneu figuur

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kotsen op iemand als die weg is? Dat moet een aardige straal zijn dan.

    BeantwoordenVerwijderen