zondag, oktober 03, 2010

Opnieuw verlies voor het negende

Het negende bleef opnieuw met lege handen achter na de thuiswedstrijd tegen Bergambacht 2. Het zwalkende team van coach van Dam en aanvoerder van Dortmont werd opnieuw afgetroefd op snelheid en effectiviteit. En weer lag de gemiddelde leeftijd van de tegenstander stukken lager dan die van ons elftal. Er wordt nu dan ook serieus nagedacht om de KNVB te verzoeken ons in te delen in de veteranenklasse.

De coach moest het vandaag doen zonder Ron Rietveld (verplichtingen werkgever) en de nieuwe grensrechter (Erwin) bleek defintief te zijn ontslagen door onze bikkelharde coach. Hierdoor was Ton Burger niet inzetbaar als speler omdat er nu eenmaal iemand moet vlaggen. Gerrit is overigens in onderhandeling met de grensrechter van vorig seizoen (Aad van Velzen).

Scheidsrechter was vandaag Mark Koudijzer. Hij floot een prima wedstrijd en ook de beide grensrechters bleken over een scherp oog te beschikken.


De coach koos voor Hans als keeper, Gerrit als laatste man, Peter de Jager als linksback, Martin de Jager als voorstopper en Jan Muit als rechtsback. Dorre was mid/mid en Joost vd Akker en Matto Kranenburg begonnen als respectievelijk linker en rechtermiddenvelder. Voorin vonden we van links naar rechts Martijn Min, Marco van Dijk en Peter vd Heerik

Tim de Haan, Erik van Dam en de weer herstelde Ewout Verdouw startten op de bank.


Wijs geworden na vorige week begonnen we vrij voorzichtig aan de wedstrijd. Helaas werd er opnieuw veel balverlies geleden waardoor Marco moeilijk bereikt kon worden. Toch ging het de eerste twintig minuten redelijk gelijk op. Over en weer konden kansen genoteerd worden maar beide teams kwamen niet tot scoren. Toch was het even later raak. Gerrit speelde de bal richting Dorre die veel te laat reageerde (dat weet je). Hierdoor kwam Bergambacht op de rand van de 16 meter  in het bezit van de bal. Er volgde een flistende combinatie en de bal vloog tegen de touwen (0-1). Het verzet van Reeuwijk 9 was gebroken en binnen 10 minuten liep Bergambacht, met een paar fraaie goals, uit naar 0-4. Uitgerekend laatste man Gerrit wist de stand een wat draaglijker karakter te geven door na goed doorgaan de bal in het Bergambacht doel te kegelen.


In de tweede helft probeerde het 9e het spel naar zich toe te trekken. In het begin leek dit te lukken, maar een echte vuist konden we niet maken. Hoewel Joost en Marco wisten te scoren deed Bergambacht dit ook. Drie keer zelfs. Hierdoor kwam de eindstand op een verdiende 7-3 nederlaag.


Kluuk de Headbanger
Peter "Kluuk" van de Heerik deed de tweede helft niet mee. Er traden wat bandjes op in "Loose End" en Kluuk verkoos te gaan Headbangen.

Hapjes in de kleedkamer
Ondanks het gebrek aan succes zorgde Marit weer voor hapjes in de kleedkamer. De worst en de kaas vonden gretig aftrek bij de spelers (Behalve bij Peter de Jager die absoluut geen kaas wilde). Er bleef zelfs wat over en dat was met Kluuk erbij ondenkbaar geweest.

Vragen die overblijven

1. Haalt van Dam de Kerst als coach?
2. Wordt Peter de Jager de nieuwe aanvoerder van het 9e?
3. Komt Aad van Velzen inderdaad terug als grensrechter?
4. Wanneer wordt de eerste overwinning van het seizoen geboekt?
5. Waarom lust Peter "Japio" de Jager geen kaas
6. Waar zijn onze leeftijdsgenoten gebleven bij de andere verenigingen?


Uitblinker: Matto Kranenburg

Uitslagen in onze competitie

DCV 7 - Be Fair 11   0-4
CVC Reeuwijk 9 - Bergambacht 2   3-7
Nieuwerkerk 3 - SPV 3 2-1
Lekkerkerk 2- Perkouw 3 4-1

De overige wedstrijden zijn afgelast

8 opmerkingen:

  1. Jan Kees van Deutekom03 oktober, 2010 18:21

    Geen reacties van de 9e elftallers? Ja dat snap ik. Als Matto nu al man van de wedstrijd wordt ben ik benieuwd naar de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De manier waarop ze de uitblinker kiezen is gewoon strootje trekken...
    Als je zo'n waardeloos team hebt dan is het ook verder puur een vermelding van wie er die dag het minst slecht was!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jan Kees

    Matto was toch echt de beste, ook volgens de meest kritische Reeuwijk 9 speler Ton Burger!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik, anoniem, heb ook naar de eerste helft gekeken. Ik moet zeggen dat die Matto me niet eens tegenviel. Maar jongens, jullie hadden niet veel in te brengen tegen Bergambacht. Jullie hebben dus weinig te zoeken in deze klasse. Oeps, lager kan niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. kom vast een keer goed, over een jaar of 5

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het wordt echt tijd voor de comeback van EarlyGrey. De enige echte vedette die dit elftal ooit heeft gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zo anoniem das een hele ommekeer deze mening, maar gelijk heb je wel

    BeantwoordenVerwijderen