zondag, oktober 10, 2010

Reeuwijk 9 slaat terug

Na twee teleurstellende wedstrijden waarin we fors onderuit gingen tegen respectievelijk Schoonhoven en Bergambacht was er nu succes te noteren voor het elftal van coach van Dam. In een spectaculaire wedstrijd werd Perkouw 3 aan de Reeuwijkse zegekar gebonden. De 9-3 uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was, maar dit was zeker niet het geval.

De voortekenen waren niet echt gunstig. Jan Muit, Martijn Min, Tim de Haan en Ewout Verdouw moesten om uiteenlopende redenen verstek laten gaan en aanvoerder Dorre versliep zich en kwam daardoor later en Gerrit moest werken tot 12.00 uur. We hadden echter het grote geluk dat het allemaal uitliep in Berkenwoude en daardoor een half uur later begonnen.

De basiself waren Hans Goedhart, Ron Rietveld, Martin de Jager, Peter de Jager, Herbert Bitter, Matto Kranenburg, Andre van Dortmont, Joost van de Akker, Peter vd Heerik, Erik van Dam en Marco van Dijk. Ton Burger begon als grensrechter en Gerrit op de bank.

In de beginperiode was Perkouw superieur en had de achterhoede zijn handen vol aan de reusachtige spits Marcel Butter. Het was dan ook na 3 minuten spelen al raak.  Butter ontworstelde zich aan de Reeuwijk verdedigers en passeerde de uitlopende Reeuwijk doelman. Vlak hierna was het weer raak toen de Reeuwijk achterhoede mee naar voren was en er geen overname was. De doelman werd door 2 man uitgespeeld en we stonden 2-0 achter.Volledig onverwacht kwamen we terug in de wedstrijd door een "kale punter" van Dorre.

Het mocht echter niet lang duren. Uit een fraaie hoekschop kopte Butter schitterend raak 3-1. Vlak hierna leek het nog erger te worden. Peter de Jager maakte een zeer opzichtige duwfout en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. De laag ingeschoten bal werd echter klemvast gepakt door de doelman zodat het bij 3-1 bleef. De coach van de tegenstander wisselde hierna 5 spelers van Perkouw, maar had dat wellicht beter niet kunnen doen. Reeuwijk 9 kwam terug in de wedstrijd en begon het initiatief naar zich toe te trekken. Dit resulteerde zelfs in een tweede Reeuwijk 9 doelpunt. Hierdoor was de ruststand (3-2) alleszins dragelijk.

De tweede helft begon opnieuw met een aanvallend Perkouw. Dit resulteerde in een schot in de bovenhoek wat ternauwernood verwerkt kon worden door de Reeuwijk doelman. Hierna begon Reeuwijk 9 te counteren en deed dit zeer succesvol. Gerrit kapte een man uit op de 16 meter en maakte de kans bekwaam af. Tot verbijstering van Perkouw was het negende vlak hierna opnieuw 2 keer succesvol zodat we na 10 minuten spelen opeens met 5-3 voorstonden.

Hoewel we er nog lang niet waren voelden we dat een verrassing in de lucht hing. De voorwaartsen bleven scherp en voordat Perkouw het wist stond er 9-3 op het scorebord. Vooral bij Dorre lukt werkelijk alles. In de achterhoede speelde Peter de Jager een hoofdrol door de boomlange Marcel Butter uit te schakelen. In de laatste 10 minuten waren er nog bloedstollende momenten voor het Reeuwijk doel maar we hielden prima stand.

Doelpuntenmakers

Dorre (4), Erik van Dam (2), Marco van Dijk (2) en Gerrit

Compliment voor iedereen
Alle spelers van het negende verdienden vandaag een dik compliment voor de enorme strijdlust. Hoewel een aantal spelers op hun tandvlees liep gaven we niet op!

Uitblinkers
Dorre (helaas), Peter de Jager en Marco van Dijk

Naborrelen in de Perkouw kantine
Het werd nog gezellig in de Perkouw kantine. Dorre, Bokkie en Evert bleven nog even hangen bij de "locals". Evert bleek heel veel oude bekenden te hebben en we hebben een goed glas bier gedronken met de penalty misser van Perkouw.

14 opmerkingen:

  1. Leuk verslag! Ben NOG buitenadem...;-)
    Kun je nagaan als ik langer mee ga dan 1 sprint!!!
    Verandert hoogstwaarschijnlijk niets, maar wilde het toch ff getypt hebben....!
    Die kans van mij had er overigens ook in gemogen(geMOETEN!)...
    Ik ben vanaf nu ook beschikbaar als links en rechtsbuiten(NIET tegelijkertijd overigens!): konkurrentie op de posties is altijd goed!

    LAAT ZE MAAR LULLEN!CVC9 boppe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't Blijft een zielige man!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet zo negatief over jezelf gerrit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Linksbuiten, staat daar Kluuk niet? Matto, Kluuk zal je nooit uit de basis spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kluuk is Kluuk!
    En inderdaad Mr.Wim(?) Kluuk staat NIET linksbuiten.....
    Kluuk is overal inzetbaar: dat houdt ons nl. allemaal scherp!
    En zoals jij( ik mag toch jij zeggen?) het opschrijft staat het er alsof Kluuk MIJ nooit uit de basis zal spelen....Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat dat Mr. niet betekent dat je voor de klas staat?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Matto is niet alleen een zielige man maar ook een ENGE man.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Matto, Gerrit en Mr. Wim Hebben jullie geen werk of zo (Ik heb overigens pauze.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verwijderde reaktie?
    @ gerrit: ik ook van jou hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Was het vantevoren afgesproken dat bij het missen van de penalty hij een goed glas bier zou krijgen? Dit riekt naar omkoping ;)

    Leuk verslag en congrats met de victory!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt Loek

    Het wordt tijd voor een gastoptreden van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. idd heren, van harte.......na die afslachtingen werd een positief resultaat wel wenselijk....

    ik kom snel een pintje pakken, spelen jullie zaterdag thuis?

    maak ik gelijk een infoblad voor het center parcs spektakel van juni 2011

    BeantwoordenVerwijderen