zondag, oktober 31, 2010

Reeuwijk 9 blijft met lege handen achter

Zaterdag 30 oktober Capelle 10 - CVC Reeuwijk 9 2-1

Het negende elftal heeft tegen het (alweer) jonge Capelle 10 alles gegeven maar bleef met lege handen achter. Na 90 minuten stond er een 2-1 overwinning voor Capelle op het (niet aanwezige) scorebord.

Coach van Dam moest het zonder Gerrit v.d. Heuvel (bardienst) doen. Ook Ton Burger ontbrak in de selectie, evenals Dick van Dam. Hierdoor vertrokken we met 14 man naar Capelle a/d IJssel. Maar goed ook, we hadden alle spelers keihard nodig.

Capelle 1 speelde thuis tegen Spakenburg. Dit betekent traditioneel parkeerproblemen en de vraag of er wel thee in de rust zou zijn. En inderdaad wel parkeerproblemen en geen thee.

De wedstrijd begon om 15.15 uur bijna een kwartier te laat omdat de scheidsrechter er nog niet was. Vanaf het beginsignaal probeerde Capelle druk te zetten. Helaas lukte dit heel aardig waardoor het negende in de verdediging werd gedrongen. Toch lukte het af en toe om te counteren en met de snelle Marco van Dijk in de spits moest de verdediging van Capelle steeds alert blijven.

Ondanks de druk hield de verdediging goed stand. Toch moesten we in de eerste twintig minuten een groot aantal corners toestaan wat voor het nodige gevaar zorgde. De eerste echte kans voor Capelle was een schuiver in de benedenhoek die door de doelman gekeerd werd. Vlak hierna kwamen we goed weg met een schot op de paal en een bal op de lat. Inmiddels was Herbert al geblesseerd uitgevallen met een spierblessure en raakte ook de doelman geblesseerd toen hij een corner wilde voorkomen. Hij zag wel kans om in het veld te blijven, maar makkelijk ging het allemaal niet meer.

De druk na 35 minuten wat minder waardoor het elftal van coach van Dam de rust zonder kleerscheuren wist te halen.

Zoals al gemeld was er geen thee in de rust. Erik van Dam regelde echter aanmaaklimonade in de bestuurskamer. Voor de meesten van ons is het 30/40 jaar geleden dat er limonade gedronken werd in de rust.

In de tweede helft hadden we het heel aardig onder controle, maar raakte de coach snel door de wisselspelers heen. Zo viel na 5 minuten de doelman alsnog uit en nam Matto zijn plaats in. De geblesseerde Tim de Haan moest hierdoor alsnog het veld in. Het negende zat echter niet bij de pakken neer en zette er nog een tandje bij. Het verbouwereerde Capelle kwam nauwelijks nog in de buurt van het doel en begon het te proberen met afstandsschoten van 30 meter. Deze kwamen echter niet in de buurt van het doel.

Na 25 minuten spelen scoorde Reeuwijk 9 onverwacht de openingstreffer. Joost vd Akker stuurde Marco van Dijk diep die zeer beheerst afrondde. Grote paniek bij Capelle die vol op de aanval gingen spelen. Het was dan ook alweer snel 1-1. Er belandde een schot op de paal en de bal rolde met het nodige geluk voor de voeten van een Capellenaar. Deze had geen moeite met dit buitenkansje.

Helaas was de gifbeker nog niet leeg voor de Reeuwijkers. Een bal naar voren kon niet meer geblokkeerd worden door Erik van Dam. De speler van Capelle kon er eigenlijk niet veel meer mee en probeerde het met een wanhoopspoging van zeker 25 meter. Het op het oog ongevaarlijke schot vloog er tot ieders verbijstering in.

Met nog 10 minuten te spelen zat het er niet meer in. Zeker omdat Marco (echt waar) door 3 man bewaakt werd. Ook de scheidsrechter (floot overigens uitstekend) werkte niet mee door 5 minuten te vroeg af te blazen.

Al met al een uitslag waar we voor getekend hadden. Er zat echter veel meer in vandaag en minimaal een gelijkspel was verdiend geweest.

Uitblinkers: Eigenlijk het gehele elftal. Als ik er dan toch een paar moet noemen houd ik het bij: Marco van Dijk, Ewout Verdouw, Andre van Dortmont, Ron Rietveld

De uitslagen van 30 oktober

17 opmerkingen:

1. Ik heb inmiddels al minimaal 100 x die bal WEL gevangen! "thuis lukt het wel" ;-(
    Zonde dat door zo'n lullige fout we een verdiend gelijkspel uit handen(!) gaven!
    MAAR: ik vond dat we als groep het erg goed gedaan hebben!Ik ben nog steeds blij dat ik bij CVC ben gaan ballen...!
    Ik heb vooral erg om Ewout kunnen lachen die,terwijl ik in het doel lag na de 2-1 de opbeurende woorden sprak: "dat was wel ECHT heel erg slecht!": kijk dan kun je er weer even tegen!;-)

Ik vind het toch knap dat we als ouwe lullen het die gastjes van gem. 4, 5 en twintig het toch zo lastig hebben kunnen maken!

het beginwoord van deze week is:
    winstuitkering...
    SUCCES!

BeantwoordenVerwijderen
  2. Niets menselijks is ons vreemd

3. Laten we eerlijk zijn. Bij rust had het al 5-0 voor ons moeten staan natuurlijk.

Ik geef wel toe dat we na rust geen kans meer hebben gehad en we blij mogen zijn met de "lucky goals" die we maakten.

Al met al was het een leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Succes verder!

4. Waar is Nico Hermenet als je 'm nodig hebt. Ik had dat 2e doelpunt van Capelle wel eens willen zien op film!

5. Deze heb ik i.p.v. gerommel naar een voetbalwedstrijd gekeken en was er dus niet!

6. Sorry, foutje, ik bedoelde "deze KEER" heb ik i.p.v. gerommel naar een voetbalwedstrijd gekeken en was er dus niet!

7. Dat wel natuurlijk

8. Eindelijk erkenning van een buitenstaander. In het filmpje is ook duidelijk te zien dat we goed bezig waren!

9. Schei toch uit Reeuwijk 4. Het niveau van jullie tegenstanders (en dat van jullie zelf) is bedroevend.

We hebben nu 3 x van jullie gewonnen en het wordt tijd om julie opnieuw een voetbalesje te leren

10. Ach schei toch uit:P
    Jullie kunnen zelfs niet van ons winnen als de halve selectie met jullie mee doet, zoals afgelopen editie van ESA. En die keer daarvoor kwam het omdat we man te kort hadden en twee spelers van jullie ervoor zorgden dat we verloren. Die andere keer ESA kwam omdat ik geblesseerd was:P
    Maar als het weer het toe laat moeten we maar weer een wedstrijd plannen met BBQ achteraf!

11. Appelstroop, ik ben er zelf niet bij geweest bij ESA maar ik heb gehoord dat het verlies van Reeuwijk 6 juist kwam omdat er selectiespelers meededen zoals R vd Heuvel, M Zorgman en nog meer van die knaapjes.

12. Stelletje ouwe senielen! Zelfs in de 8e klasse verliezen jullie bijna elke wedstrijd

13. Matto vind blijkbaar (als we zijn reactie mogen geloven) dat ze het als groep erg goed doen. Hij is zelfs blij dat hij bij CVC is gaan ballen...!
    Heb je dan verstand van voetbal of kan je dan maar beter stoppen en je gitaar blijven kietelen?

14. beste reeuwijk 4 als je bijna elke wedstrijd verliest verlies je dus nooit.