zondag, oktober 17, 2010

Reeuwijk 9 speelt niet geweldig, wel een punt

Het negende speelde zaterdag 16 oktober geen geweldige wedstrijd maar hield wel een dik verdiend punt over aan de ontmoeting met SPV3. Coach Evert van Dam was niet aanwezig wegens problemen met zijn nek. Boze tongen beweren dat hij zowel vrijdagavond 15 oktober als zaterdagavond 16 oktober in de kroeg zat dus het was een zeer tijdelijk ongemak. Ton Burger nam de honneurs waar.

Vooral de eerste helft was niet best. Ondanks het feit dat we de harde wind in de rug hadden lukte het ons onvoldoende om een stempel op de wedstrijd te drukken. We waren wel iets meer in balbezit, maar echt lekker liep het niet allemaal. Het was dan ook SPV die op voorsprong kwam. Een diepe pass kwam gelukkigerwijs op de hak van de spits van SPV terecht. Hierdoor was laatste man Martin "Steve" de Jager volledig uit positie. De Polsbroeker kon daardoor eenvoudig binnenschuiven.

De voorsprong was niet terecht, maar wel een feit. Reeuwijk 9 probeerde wanhopig wat terug te doen maar de scherpte en nauwkeurigheid ontbraken volledig. Er werden halve kansen gecreëerd maar het was allemaal weinig overtuigend. Aan de andere kant was het goed dat Matto scherp vlagde want SPV kan er nog een paar keer gevaarlijk door.

Na al dit geploeter werden de rust en de thee dan ook met vreugde begroet door de spelers. Coach Burger zette een paar poppetjes op een andere plaats en probeerde op die manier nieuw elan in het elftal te brengen. Dit lukte gedeeltelijk. Er kwam iets meer overtuiging in het spel, maar toch was het SPV dat opnieuw tot scoren kwam. Een harde pass van een SPV speler werd in een keer op de slof genomen. De bal vloog vervolgens hard en laag in de benedenhoek. Vlak hierna was het bijna weer raak, keeper Hans en linksback Ewout wisten het klusje echter te klaren.

Langzamerhand begon Reeuwijk 9 het initiatief echter naar zich toe te trekken. Het middenveld werd veroverd en er kwamen zowaar kansen. De "aansluittreffer" liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was Gerrit die goed doorging en tot scoren kwam via een been van een SPV verdediger. Een goed ingekopte bal van Gerrit had even later een beter lot verdiend. De keeper kreeg de bal echter toevallig tegen het lichaam. Peter de Jager kreeg even later een droomkans, helaas schoot hij de bal, van dichtbij, over de deklat.

Peter maakte zijn fout een paar minuten voor tijd meer dan goed. Hij werd uitstekend weggestuurd door Joost en maakte de kans fraai af. Protesten wegens vermeend buitenspel werden door de prima leidende Arie Graafland afgewezen. Binnenkort is er een filmpje van de hand van Nico Hermenet beschikbaar die het gelijk van de scheidsrechter zal bewijzen of onderuit zal halen. Uiteraard zal dit filmpje op deze site te zien zijn.

SPV mokte nog wat na en kondigde aan dat wij tijdens de uitwedstrijd een goede scheidsrechter zouden krijgen, maar dat wachten we dan wel af. Vlak hierna kwam een einde aan een niet al te beste wedstrijd met een redelijk bevredigend resultaat.

Uitblinkers: Kluuk, Ewout en Matto (zowel als vlagger als speler)

De derde helft
De derde helft was zeer gezellig. Mede door het bezoek van EarlyGrey, Wimpie, Muis en Johnny. Het was dan ook nog uren na de wedstrijd rumoerig in de opstallen van CVC Reeuwijk.


De uitslagen 

14 opmerkingen:

  1. Goh, wat moet die Matto goed zijn. Al 2 x uitblinker dit seizoen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Matto is goed?? Nee,nee, de persoon die deze lulkoek op deze Blog plaatst heeft geen bal verstand van voetbal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben niet alleen goed: ik ben!!!ennuh: "gerrit": put your money where your mouth is: schrijf zelf eens iets leuks!!!?Of is zelf iets verzinnen te ingewikkeld voor je?
    Je mag spiekbrief,woordenboek en spellingcontrole gebruiken!!
    Zet m op!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Matto is geef je niet vaak gelijk maar dit keer ga ik met je mee. Wat een boer is die Gerrit zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ha,ha,ha,1 ding weet ik zeker. Gerrit is Gerrit niet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. anoniem - matto was gewoon de minst slechte, wat een drama spel was dat afgelopen zaterdag....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou Gerrit... op met die grappen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoezo? Gerrit is Gerrit niet? Ik ben al 50 jaar die boer uit Gravenkoop en daar ben ik trots op.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erwin de vlagger18 oktober, 2010 16:51

    Sinds ik ontslagen ben door van Dam pakken jullie punten. Zou het dan toch aan mij gelegen hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. A. de Laar

    Hou je buiten deze discussie aub

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Early

    Alsjeblieft kom weer terug bij Reeuwijk 9. Dit elftal is stuurloos zonder jou

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb de 2e helft gezien en dit zijn mijn cijfers.

    Goedhart 6,5 - M de Jager 5 - P de Jager 6,5 - Verdouw 6 - vd Akker 5,5 - vd Heuvel 5 - Matto?? 7 - van Dijk 4 - vd Heerik 8 - Rietveld ? 6,5 - van Dam 5

    BeantwoordenVerwijderen
  13. En dit die van mij

    Goedhart 5 - M de Jager 3 - P de Jager 3 - Verdouw 4 - vd Akker 4 - vd Heuvel 7 - Matto?? 1 - van Dijk 5 - vd Heerik 4 - Rietveld ? 6,5 - van Dam 2

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is dus duidelijk, ik wist het al, maar René is de echte kenner!

    BeantwoordenVerwijderen