zondag, maart 13, 2011

Nipt verlies Reeuwijk 9

Voor de verandering speelden we eens een keer een ochtendwedstrijd. We moesten om elf uur aantreden tegen het jonge Capelle 10. We zaten redelijk in de spelers. Matto wilde het weer proberen na een aantal weken blessureleed en Evert had Loek zover gekregen om zijn voetbalschoenen weer van de wilgen te halen.
Helaas bleek tijdens de warming-up dat Matto iets te optimistisch was over zijn herstel. Het ging echt niet en hij keerde teleurgesteld terug naar de kleedkamer.

Scheidsrechter Rien Hermenet blies stipt op tijd voor aanvang van de wedstrijd en of het nou door het vroege aanvangsuur kwam of de spreekwoordelijke Reeuwijkse gemakzucht, het negende bakte er helemaal niets van. We kwamen direct onder zware druk te te staan. Het middenveld werd compleet overlopen en er kwam opbouwend geen enkele pass op de plaats van bestemming. De tegenstander rolde de ene na de andere vloeiende aanval op ons af en het was een wonder dat het na een kwartier spelen "maar" 0-3 stond. Dit had makkelijk het dubbele of nog erger kunnen zijn.

Na twintig minuten werd het elftal eindelijk wakker. Dit was eigenlijk te danken aan Joost die er met wat overtredingen meer vuur inbracht. Dezelfde Joost scoorde het eerste doelpunt voor het negende na goed doorgaan. Na dit doelpunt zaten we beter in de wedstrijd maar het was toch nog steeds Capelle 10 die voor gevaar zorgde. Een aantal keren kon een doelpunt met kunst en vliegwerk voorkomen worden maar de 1-4 viel toch. Het was even later opnieuw Joost die de stand een draaglijker aanzien gaf, 2-4 na opnieuw goed door te gaan. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. Het was wat rommelig doordat Evert in een paar minuten een aantal keren moest wisselen. Loek door bestuursingrijpen en Kluuk door een onwillige enkel. We werden sterker en sterker en wie anders dan Peter "Japio" de Jager maakte de aansluitingstreffer. Dat het bedoeld was als voorzet mocht de pret niet drukken. Ook hierna kregen we kansen en er hing nu duideliijk een gelijkspel in de lucht. Capelle raakte nu toch wat verontrust en probeerde er een tempoversnelling in te gooien. Hierdoor kreeg Capelle weer wat meer vat op de wedstrijd en kwamen we het laatste kwartier weer wat onder druk te staan. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren zodat we nog steeds geen punten behaald hebben na de winterstop.

Uitblinkers: Tim de Haan en Joost van de Akker

De derde helft
De derde helft was weer prima verzorgd. Marit zorgde voor de hapjes en Peter "Jan Kees" de Jager was penningmeester. Naast de spelers werd de kleedkamer goed bezocht door een groot aantal "supporters". Zo werden Jack de Kamper, Ries van Leeuwen, Gert Cattel, Paul vd Vliet en nog vele anderen gespot.

5 opmerkingen:

1. Tja, nipt verlies. Ik heb de eerste helft gezien, moest zelf voetballen maar het leek helemaal nergens op. Ik heb zeker 10 ECHTE kansen gezien van Capelle er geen enkele kans van CVC 9.