zondag, maart 06, 2011

Reeuwijk 9 verliest van onsportief Nieuwerkerk 3

In een wedstrijd waar van alles gebeurde wat niets met voetballen te maken heeft verloor het negende kansloos met 5-1 van (opnieuw) een veredeld A-elftal. Het is schandalig dat verenigingen dit soort elftallen in de kelder van het amateurvoetbal laten uitkomen en dat de KNVB dit tolereert! Goed dat we volgend jaar voor de veteranencompetitie gaan en niet meer uit hoeven te komen tegen een stel doorgedraaide (of was het doorgesnoven?) pubers. Ook goed dat scheidsrechter Jan Vane een voortijdig einde maakte aan deze "wedstrijd".

Natuurlijk kenden we weer personele problemen. We misten dit keer Erik van Dam, Dick van Dam, Matto Kranenburg, Martijn Min en Ton Burger om uiteenlopende redenen. De laatste wilde het vandaag een half uurtje proberen, maar zag er gezien de grimmige sfeer in het veld maar vanaf.

Het piepjonge Nieuwerkerk 3 zette vanaf de eerste minuut veel druk op het Reeuwijkse doel en de verdediging moest alle zeilen bijzetten. We kwamen er sporadisch uit maar konden niet voor gevaar zorgen. Na een minuut of 10 was het raak. De doelman van Reeuwijk bracht een doorgebroken speler te val in het strafschopgebied en een penalty was het logische gevolg. Heel Nieuwerkerk schreeuwde om een rode kaart, maar de prima fluitende Jan Vane ging hier niet op in. Zelfs nadat de strafschop benut werd bleven de spelers van Nieuwerkerk aan een stuk door zeuren tegen de scheidsrechter.

Ondanks het gezeur bleef Nieuwerkerk wel voetballen en het werd al snel 0-2 door een fraai doelpunt. Een voorzet werd vanaf penaltystip mooi in de bovenhoek gekruld. Vlak hierna werd het 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De CVC'ers begonnen zich steeds meer te ergeren aan de irritante Nieuwerkerkers en de wedstrijd werd grimmiger en grimmiger. Scheidsrechter Jan Vane trok de teugels dan ook flink aan om verdere problemen te voorkomen.

Rond de 35e minuut moest Tim de wedstrijd voor vijf minuten verlaten na een charge op een Nieuwerkerk speler. Dit was de voorbode voor totale chaos.

In de 40e minuut escaleerde de wedstrijd volledig. Ik zal hier niet in detail gaan om een eventuele meelezende KNVB niet teveel op het spoor te zetten maar het was een heftig gebeuren.

Nadat de kruitdampen opgetrokken waren bleven er twee spelers achter met een tijdstraf en werd het restant van de eerste helft uitgespeeld.

In de de tweede helft was er weliswaar sprake van de nodige irritatie in het veld maar liep het niet echt meer uit de hand. Nieuwerkerk scoorde 2 keer en Peter "Japio" de Jager deed nog wat terug voor het negende. Na 80 minuten vond de scheidsrechter het welletjes, mede omdat er weer escalatie dreigde nadat Tim nagetrapt werd door een gefrustreerde Nieuwerkerker.

Uitblinkers (volgens Gerrit): Peter de Jager, Ewout Verdouw en Hans Goedhart. Sukkel van de wedstrijd (volgens het gehele team): Andre van Dortmont

De derde helft was gelukkig weer buitengewoon gezellig en vergoedde veel van het gezeur in het veld.

7 opmerkingen:

1. Nieuwerkerk za3 kampioenen07 maart, 2011 13:46

Jullie begonne zelf en ga lekker bij de bejaarden voetballen! Jullie kome goed weg met 5-1, had ook 11-0 kunne zijn als je naar al onze kansen kijkt.

Julli kunne het zatedag goed maken door van Capelle te winnen

BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel knap om 6 spelfouten in 3 regels te maken.

3. Ja ha ha, zo is het nep anoniem!

Afz. de enige echte anoniem

4. Goed nieuws: volgende week doet Loek Hermenet weer mee, nu Niels nog!

5. nou Hans, de kans dat ik zaterdag achter een bal ga aanrennen is bijzonder klein

6. vv Schoonhoven08 maart, 2011 12:07

Het is inderdaad een hele vervelende ploeg.

7. Ik weet niet of dat goed nieuws is hoor Hans, ik ga in ieder geval heel goed mn best doen..... de 3e helft :)