zondag, maart 20, 2011

Scheidsrechter helpt SPV aan de overwinning

In een opnieuw tumultueuze wedstrijd trok Reeuwijk 9 met een 3-2 nederlaag aan het kortste eind. Zoals al voorspeld na afloop van de thuiswedstrijd van 16 oktober tegen SPV zou de scheidsrechter een discutabele rol spelen in de terugwedstrijd. In het verslag van de thuiswedstrijd stond het als volgt beschreven:

"Peter maakte zijn fout een paar minuten voor tijd meer dan goed. Hij werd uitstekend weggestuurd door Joost en maakte de kans fraai af. Protesten wegens vermeend buitenspel werden door de prima leidende Arie Graafland afgewezen. SPV mokte nog wat na en kondigde aan dat wij tijdens de uitwedstrijd een goede scheidsrechter zouden krijgen, maar dat wachten we dan wel af. Vlak hierna kwam een einde aan een niet al te beste wedstrijd met een redelijk bevredigend resultaat."

Je kan zeggen wat je wilt van de Polsbroekers, maar ze hebben een goed geheugen. We kregen inderdaad een goede scheidsrechter. Voor de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht. We kenden een redelijk complete bezetting met de weer herstelde Matto in de basis. Hierdoor missen we alleen nog Martijn (tenniscarrière), Dick van Dam (blessure), Eric van Dam (blessure), Steve (teenblessure en naar Ierland) en Kluuk (knieblessure en naar Ierland). Het was schitterend weer en we hadden er best zin in. Voor ons werd een wedstrijd in de veteranencompetitie gespeeld en we kunnen eigenlijk niet wachten om daar volgend seizoen aan deel te nemen. Eerst wachten ons echter nog wat wedstrijden tegen twintigers. SPV heeft ook zo'n jong team, maar gelukkig zijn de voetballers van een wat lager niveau als de spelers van Schoonhoven, Lekkerkerk en Capelle.

Vanaf de eerste minuut golfde het spel heen en weer met een heel licht overwicht voor de thuisclub. SPV kreeg ook iets meer kansen maar de verdediging en de doelman hielden voorlopig stand. Al snel probeerde de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Na, in de ogen van de leidsman, verbaal geweld door onze coach werd de laatste achter de afrastering gestuurd. Eigenlijk zei Evert niet meer dan dat hij de scheidsrechter niet goed kon verstaan, maar volgens aanvoerder Andre van Dortmont ging het over de toon waarop dit gezegd werd.

Inmiddels waren wel de doelman en de laatste man van Reeuwijk met elkaar in botsing gekomen wat de doelman een bult op zijn scheenbeen opleverde. Later zou er nog een clash tussen beide veteranen volgen, maar daarover later meer. We kwamen nog even goed weg toen de bal tegen de paal belandde maar het was het negende welke de wedstrijd open brak. Na twintig minuten spelen kwamen we op voorsprong toen spits Marco van Dijk op knappe wijze een verdediger afschudde en fraai inschoot. Een zeer goed doelpunt.

Een minuut of 10 later haalde Gerrit een hard ingeschoten bal van de doellijn. De scheidsrechter besloot echter van 25 meter afstand dat de bal de lijn gepasseerd had. Hij weigerde zijn grensrechter te consulteren die hierop in grote woede ontstak. Hierna brak een hevig tumult los toen de negende elftalspelers verhaal wilden halen. Tim de Haan kreeg geel en grensrechter Ton Burger rood. De laatste weigerde echter te vertrekken waarop de scheidsrechter de wedstrijd staakte. In eerste instantie definitief maar na lang praten en nadenken besloot de scheidsrechter alleen de eerste helft te staken en in de tweede helft gewoon verder te gaan. Een zeer eigenaardige beslissing, maar de spelers van Reeuwijk en SPV vonden het prima. Het was tenslotte mooi weer en een leuke wedstrijd.

De tweede helft kwamen we zwak uit de startblokken en werd het middenveld overlopen door de Polsbroekers. Zij kregen dan ook de nodige kansen. Helaas was het al snel 2-1 toen de spits van SPV de bal van dichtbij hard in de touwen joeg. Wij stelden hier maar bitter weinig tegenover en konden geen vuist maken. Na een minuut of twintig spelen werd doelman Hans hard geraakt door maat 47 van laatste man Gerrit toen beiden voor dezelfde bal gingen. De doelman bleef groggy liggen na de voltreffer op zijn oog. Na enig oplapwerk kon de keeper weer verder.

Tot ieders verrassing kwam Reeuwijk 9 terug tot 2-2 toen Gerrit een schot/voorzet vanaf een meter of 25 achter de doelman wist te plaatsen. Twee minuten voor tijd kwam de deceptie. Dorre stapte te laat in bij een schot vanaf de 16 meter en de bal vloog langs voorstopper Peter en doelman Hans hard in de touwen. Bijna kwamen we in de allerlaatste seconden weer op gelijke hoogte toen Gerrit goed doorging. De bekroning op zijn harde werken bleef helaas uit.

Uitblinkers: Tim de Haan, Marco van Dijk

2 opmerkingen:

1. Volgens mij was het toch je andere oog?
    Fijn verslag van een tumultueuze middag! kan niet wachten op volgend jaar de veteranen!

BeantwoordenVerwijderen
  2. Toeschouwer uit Polsbroek21 maart, 2011 15:17

Het was idd een leuke wedstrijd onderling, jammer dat het met de scheids uit de hand liep.