zondag, februari 11, 2007

Reeuwijk 6 verrast de koploper

Het zesde boekte op 10 februari een verrassend gelijkspel tegen koploper Jodan Boys 11. Helaas vertrokken we wederom met slechts 12 man en dit zou ons nog lelijk opbreken in de wedstrijd.

Na het startsignaal van de scheidsrechter werd het zesde gelijk teruggedrongen op de eigen helft. De achterhoede stond echter goed met Richard van Leeuwen als laatste man en Ton Burger als voorstopper. Dit noodzaakte de Jodan Boys spelers om het vanaf afstrand te proberen. Een hard schot in de rechter benedenhoek werd klemvast gepakt door doelman Bok en een van richting veranderd schot naar de zijlijn gestompt. Verder was Jodan Boys uitsluitend gevaarlijk bij hoekschoppen (5 op een rij), maar deze werden over het algemeen slecht genomen.

Na 22 minuten spelen sloeg het noodlot toe toen de Jodan linkerspits hard in botsing kwam met de Reeuwijk doelman. De knie van de aanvaller kwam hard tegen het bovenbeen van de keeper die hierdoor niet verder kon spelen. Vlak na de botsing ontstond enig tumult toen Bungen de onverlaat bij de strot greep. Na kort overleg besloot Johnny de keeperhandschoenen aan te trekken en dit bleek een gouden greep. Ton Burger werd laatste man en Sip voorstopper.

Was het allemaal Jodan Boys wat de klok sloeg? Niet echt, zowel Peter de Jager als Appelstroopie kregen kansen om tot scoren te komen.

In de 30e minuut ging het mis. Tijdens een hoekshop werd er geduwd en getrokken en lag de spits opeens op de grond. Volgens de scheidsrechter na een schop van Wimpie. Na enig tumult werd de strafschop onberispelijk achter Johnny geschoten. Het werd nog erger toen Bungen het veld moest verlaten nadat (hij dacht dat) er een kogel in zijn kuit werd geschoten. Het bleek dus om een zweepslag te gaan. Door een gebrek aan wissels stonden we nu met 10 man in het veld en vreesden we het ergste. Niets was echter minder waar. Het elftal herpakte zich en besloot een waar collectief te vormen. Er werd keihard voor elkaar gevochten en ook langs de kant liepen de emoties hoog op. Coach Arie kreeg het dan ook aan de stok met de grensrechter en vanuit de verte met de doelman van Jodan Boys (ja inderdaad Arie, het was niet moeders mooiste). Jodan Boys kreeg eigenlijk nog maar 1 echte kans in de eerste helft toen Richard een hard schot van de Jodan Boys los moest laten en de rebound met een prachtige reflex uit zijn doel ranselde.

Ton en Hans bleven in de kleedkamer achter en grensrechter Jeroen bleek vertrokken zodat we de tweede helft met 10 man en zonder grensrechter begonnen. Jodan Boys bleef drukken maar de verdediging met de zeer goed spelende backs Arno en Niels gaf geen krimp. Ook Sip bleek een openbaring als libero. Dezelfde Sip moest de achterballen nemen voor Johnny omdat deze laatste last van zijn liezen begon te krijgen. Waar de verdediging geen antwoord had op de aanvallen van Jodan Boys was Johhny paraat die de bal met handen, voeten en buik uit het doel wist te houden.

Na zo’n 15 minuten spelen in de tweede helft volgde de verrassing toen Sip een vrije trap op maat bij Peter de Jager kreeg. De helft van het dodelijk duo aarzelde niet en schoot de (niet helemaal verdiende) gelijkmaker binnen. Hierna viel Jodan Boys opnieuw aan, maar dit gebeurde gelukkig niet echt intelligent zodat het zesde toch nog vrij eenvoudig op de been bleef. Peter de Jager had de sensatie zelfs nog groter kunnen maken maar wist in de laatste minuut, oog in oog met de doelman, de bal niet in het netje te krijgen. Deze keeper mocht dan niet knap zijn, maar keepen kan hij wel. Al met al een geweldige opsteker voor het geplaagde zesde van coach Arie en aanvoerder M.O.

Uitblinkers: Niels, Arno, Richard, M.O., Kluuk en Sip


Bijzonderheden

- Toos en Nino kregen opdracht om Dikkem wakker te maken, maar zijn daar blijkbaar niet in geslaagd.

- Dikkem schitterde dan ook door afwezigheid

- Het was wat flauw dat Jaap van Dam daar de schuld van kreeg

- Wie Jaap niet kent, zie de laatste pagina van het nieuwe clubblad

- Dorre schijnt nog steeds bezig te zijn met het wassen van z’n auto

- Volgens Bungen zat Gert nog steeds in het Gelredome

- Gert; Belle Perez komt altijd !!

- Wat was verliezen ook alweer?

- Jodan Boys kwam de belofte van 2 kratten bier na. We kregen er zelfs 2 zakken chips bij. Klasse jongens. Als dank pakken we Rohda uit voor jullie.

11 opmerkingen:

  1. MO bij de uitblinkers, misschien een typefoutje

    Toch weer jammer dat bok met zijn handen in zijn zij stond toe te kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wordt het niet eens tijd dat Dikkum een taakstraf krijgt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van wat ik gehoord had is dat dikkum een bierschorsing krijgt voor de rest van het seizoen. Dit houdt in dat hij geen bier meer na de wedstrijd uit de kratjes mag pakken.
    als toos dan ook nog zegt dat hij in de kroeg geen whisky meer mag drinken dan kan dikkum niet eens meer slapen van die gedachte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jongens, netjes wedstrijdverslag! Die keeper van jullie stond inderdaad aardig te keepen alleen bij ons had iedereen volgens mij nog een liter alcohol in de benen. Wat hebben wij een 100% kansen gemist...

    Succes tegen Rohda in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jongens, eerlijk is eerlijk, jullie hebben hard gevochten voor dat ene puntje en 'm gewoon mee naar Reeuwijk genomen..

    Wel die gasten van Rohda pakken hè, doen wij het ook ff..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat nou lelijk? Misschien een terugtrekkend haargrens maar voor de rest valt het toch wel mee...? ;)

    Succes verder nog!

    Groet,

    De Brandaris

    BeantwoordenVerwijderen
  7. JB en CVC spannen samen. wie had dat ooit kunnen denken. Nou kom maar op hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Brandaris, jij ook succes. Dit seizoen en volgend jaar in de Jodan Boys selectie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou Rhoda '76, voor drie kratjes bier laten we jullie wel winnen. voor minder doen we het iedergeval niet.......

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voor de goede orde EearlyGrey en Rohda: wij zijn niet om te kopen. Wij komen zelf daarom misschien wel weer met een "verrassing" naar Bodegraven toe.

    BeantwoordenVerwijderen