zondag, februari 25, 2007

Reeuwijk 6 walst in tweede helft over Moerkapelle heen

rHet zesde elftal keek naar de sterke wedstrijd tegen Jodan Boys vol vertrouwen uit naar de krachtmeting met Moerkapelle. Toch knaagde er iets van twijfel in het achterhoofd van een aantal spelers want de zeer moeizame overwinning tijdens de uitwedstrijd tegen ditzelde Moerkapelle was nog niet vergeten.

Aanvoerder Martin Oosterwijk gaf blijk van vertrouwen in de jongere spelers, want zij stonden allemaal in de basis terwijl "oudere"krachten als Muis, Tim en Smiley genoegen moesten nemen met een plaats op de bank. Ton Burger was zijn "zweepslag" nog niet te boven.

De eerste helft, onder leiding van een goed fluitende Arie Graafland, begon redelijk. CVC trok het initiatief naar zich toe wat resulteerde in een licht veldoverwicht. Toch bleek al snel dat de passing vandaag niet goed in orde was. Het balverlies wat hieruit voortkwam resulteerde in venijnige counters van Moerkapelle en zelfs een grote kans na verkeerd terugspelen. De bal werd echter naastgeschoten en er was verzorging nodig voor de schutter die hard in aanraking met de CVC doelman kwam. De schrik zet er na deze kans een beetje in en er werd veel gepraat in het veld. Dit kwam de rust niet ten goede maar toch wist het zesde de score open te breken. Een pass van Martin Oosterwijk kwam bij Richard van Leeuwen, die goed opende op Peter de Jager. Peter wist dit buitenkansje koelbloedig te benutten. Het dodelijk duo had het 'm weer geflikt!

Het zesde bleef optisch iets sterker maar kwam in de laatste 5 minuten heel goed weg toen een lob net over het doel verdween.

Het elftal ging de rust in met gemengde gevoelens: blijdschap over de voorsprong, maar onvrede over het vertoonden spel. M.O. besloot dan ook fors te snijden in het elftal. Een moegestreden Early Grey verliet het strijdperk en ook Wimpie, Sop, Richard en M.O. zelf moesten het veld ruimen voor Tim, Smiley, Nico, Dikkem en natuurlijk de grote Muis. Met name de laatste gaf met zijn spel aan dat zijn stage in Cuba hem goed gedaan heeft. Voordat Moerkapelle het wist stonden ze met 5-0 achter tegen een ontketend zesde. Vooral het derde doelpunt door Nico Overdam was schitterend. Van zo'n 20 meter afstand kogelde hij de bal in de zes! Hierna nam het zesde wat gas terug en kom Moerkapelle iets terugkomen. Na een verkeerde pass kreeg men zelfs een open schietkans maar dit schot werd, met de nodige moeite, door de keeper tot corner verwerkt. Inmiddels scoorde CVC aan de andere kant het zesde doelpunt en wees alles erop dat dit seizoen voor het eerst de 0 gehouden zou worden. Het mocht helaas niet zo zijn. Steve ging mee naar voren en kon na balverlies van Nico het gat niet meer dichtlopen, 6-1. Direct vanaf de aftrap was het alweer 7-1 en de laatste kans van de wedstrijd was voor Moerkapelle, maar Nico zag kans de inzet van de doellijn te halen.

Al met al een wedstrijd met 2 gezichten, maar met een zeer positief resultaat.

Doelpunten: Muis, Peter de Jager (3), Appelstroop, Nico en nog iemand

Bijzonderheden

* Coach Arie was jarig en tracteerde op bier en hapjes
* De uitnodigingen voor het ESA toernooi zijn uitgereikt
* Sip en Sop waren zwijgzaam na afloop. Oorzaak: verjaardagsfeest (50) van vader Nico
* Sip was ontstemd over het feit dat hij halverwege de tweede helft gewisseld werd voor z'n broer
* Early Grey heeft eigen website (de URL volgt)
* Marit naam appelsap ipv bier na afloop, dit resulteerde in wilde speculaties
* Het zesde zingt beter dan het eerste

12 opmerkingen:

  1. ja joh dat is waar!!
    k zie ook dat mijn wissel voor kluuk er niet in stond, en dat terwijl in heel de eerste helft aan het koukleumen was op dat kleine klote bankje langs de zijlijn...
    maarja in ieder geval weer een stap dichterbij de magische grens van de 30 punten:D!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sorry Sop en sorry Appelstroop!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat lopen die jonkies weer te zeiken zeg, en maar schreeuwen om aandacht....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet jij zeggen met die rare site van je !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie mogen dan beter zingen, maar voetballen ho maar. Tjonge jonge wat een slechte pot weer van jullie afgelopen zaterdag. Het eerste de beste g elftal wint nog van deze stakkers uit Moerkapelle en jullie hadden de eerste helft niks te vertellen. Het is bijna niet te geloven dat er in Reeuwijk 6 oud selectiespelers zitten, dat kan nooit veel geweest zijn vroeger.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ho ho we misten natuurlijk wel een aantal basisspelers zoals Ton "Bungen" Burger, Andre "Sulo" van Dortmont en Gert "Duckhunter" Cattel. Als jongens van dit kaliber meedoen krijg je wel een heel andere wedstrijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij is het enige verschil dat de gemiddelde leeftijd nog hoger wordt en de gemiddelde snelheid nog lager

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ok, maar de gemiddelde schotkracht een stuk hoger!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. je zou voor die jongens een 40+ league moeten instellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik denk dat ze beter helemaal kunnen stoppen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die blaaskaak van een selectiespeler was toch al gestopt?? Ik heb hem nog nooit een bal goed zien raken!! En dan nog zo jong !! Kan je nagaan als íe zelf 40 is!!

    BeantwoordenVerwijderen