zondag, mei 08, 2011

Opnieuw zwaar onderuit

Het lukt het 9e maar niet om punten te pakken na de winterstop. DCV 7, toch al een jong elftal, besloot nog verder te verjongen en zette een aantal hele jonge 2e elftalspelers in. Een smadelijke 1-7 nederlaag was het gevolg.

De coach kende een ongelooflijke luxe. Liefst 18 spelers stonden op deze fraaie 7e mei op zijn lijstje. Er kwamen verrassende namen voor op de lijst, zoals Teus Twigt (nu nog Reeuwijk 7, volgend seizoen bij het 9e) en Martijn Min, die na vele wedstrijden afwezig te zijn geweest weer een keer meedeed.

Het was een heel gepuzzel voor Evert, maar het lukte hem toch om 11 basisspelers uit deze brei te distilleren. De meest opvallende reservespeler was aanvoerder Dorre. Hij lijkt het volledig verbruid te hebben bij de coach door wekelijks te laten weten dat er maar 1 belangrijk evenement is en dat is het ESA toernooi. De competitie ziet hij als een aanloop naar dit toernooi.

De eerste helft begon traditiegetrouw weer erg moeizaam. Heel veel balverlies door slordig passen en een buitengewoon laag tempo. Wij hadden de eerste twintig minuten het geluk dat de voorhoede van DCV 7 geen raad wist met de geboden ruimte zodat er toch nog vrij lang sprake was van de brilstand. Toch werd het 0-1 toen een hoge bal in de zestien meter plofte. De doelman ging vol voor de bal maar raakte naast de bal ook de spits vol in het gezicht met zijn rechtervuist. De spits ging neer, de bal rolde tergend langzaam richting het  doel, leek naast te gaan maar ging via een hobbel in het veld toch nog het doel in.

In feite was dit de schuld van Evert van Dam. Hij is verantwoordelijk voor het rollen van het veld en had blijkbaar dit hobbeltje over het hoofd gezien.

Zeer verrassend kwamen we terug naar een zeer goede actie van Joost. Hij slaagde er op knappe wijze in de bal bij Marco te krijgen en deze toonde zich geen zelfzuchtige spits door de bal aan Japio te gunnen. Japio maakte deze kans bekwaam af. 1-1.

Helaas konden we niet al te lang van deze luxe genieten. Een diepe bal werd geschampt door Tim, maar net niet voldoende om de aanval te stoppen. Na een snelle combinatie had de spits de hoek voor het uitzoeken. 1-2.

De tweede helft was niet best. De razendsnelle buitenspelers van DCV waren een plaag voor de CVC verdediging en de Krimpenaren liepen dan ook snel uit naar 1-4. Kluuk moest nog een keer aan de noodrem trekken en kreeg een strafschop tegen. Iedereen van CVC (niet DCV) vroeg om rood, maar scheidsrechter Martin Oosterwijk wilde niet aan het verzoek voldoen. Keeper Hans redde Kluuk van het geven van een krat bier door de strafschop te stoppen. Hierna was het allemaal op. Joost kreeg nog een kans namens CVC maar dit viel in het niet bij de 10 kansen voor DCV. Zij wisten er daar uiteindelijk 3 van te benutten zodat de eindstand 1-7 werd.

Uitblinker: velddienstman Peter "Schuimpie" Haverkamp. Volgens coach Evert was de door hem gezette thee het enige hoogtepunt van de dag.

Opmerkelijk:
Scheidsrechter MO probeerde beroepscriticus Peter Haverkamp te verwijderen achter het CVC doel. De spelers van het 9e hadden nl aangegeven last te hebben van de constante kritiek van deze (toch zelf niet al te beste) ex voetballer. Schuim liet zich deze keer echter niet wegsturen.

Dezelfde scheidsrechter kreeg het aan de stok met grensrechter Ton Burger toen hij 10 minuten blessuretijd aangaf terwijl er geen blessure geweest was. MO dreigde zelfs met geel waarbij nou niet de indruk bestond dat Ton erg onder de indruk was. MO floot overigens wel een prima wedstrijd.

4 opmerkingen:

1. MO een prima wedstrijd?

Het leek nergens op geef mij J Vane maar

BeantwoordenVerwijderen
  2. J Vane??? die speelt toch alleen op een piano? En als ik eerlijk ben.... MO floot een prima wedstrijd hoor!

3. dit is geloof ik nog niet eens het slechtste seizoen van Reeuwijk 6/9, ooit hebben jullie het voor elkaar gekregen om maar 5 punten te behalen