zondag, mei 15, 2011

Verdienstelijk gelijk spel tegen Spirit

Het negende heeft op 14 mei een keurige 3-3 uit het vuur gesleept bij Spirit. Coach Evert had na bemiddeling van Ewout twee spelers aan zijn selectie toegevoegd, de Menno's! Kenners weten dan direct dat het om Menno Garretsen en Menno Bogtstra gaat. Aan de andere kant misten we Herbert (gestopt), Jan (Buitenland), Dick van Dam (zaken), Gerrit (omstandigheden) en Matto (reden onbekend bij de coach).

Uiteraard voetbalden we weer op het veld waar we de laatste 10 jaar altijd spelen. Dat veld met die sloten! Het is bijna niet te geloven maar Dorre won de toss. Hij koos voor wind tegen zodat de elftallen onder veel gescheld richting de aanvoerder van helft moesten wisselen. "Zo" sprak Dorre "voorlopig heb ik weer 22 mensen over de rooie".

In de eerste minuut kwamen we al weer achter. De snelle rechtsbuiten speelde Ton uit en lobde de bal in het doel. Helaas konden we hier weinig tegenover stellen en lukte het Spirit om uit te lopen naar 3-0. De spaarzame kansen die wij kregen gingen verloren. Het lukte voor rust niet meer om de bakens te verzetten.

De coach besloot in de rust om Dorre weg te halen als centrale middenvelder en te verplaatsen naar de linkshalf plaats. Menno Garretsen nam de plaats van Dorre in. Een wijziging die zeer goed uit zou pakken.

Na rust kwam een herboren negende het veld in. De ene vloeiende combinatie na de andere rolde over het veld. Niet is de laatste plaats door het perfecte verdelen van Menno Garretsen. Martijn Min bleek over een ijzersterke conditie te beschikken en was ongeveer overal op het veld te vinden. De broertjes de Jager hielden de achterhoede potdicht en de enkele kans voor Spirit werd door de keeper onschadelijk gemaakt.

Marco van Dijk, wie anders, scoorde na 10 minuten de 3-1. Even later werd het 3-2 uit een strafschop na een regelrechte schwalbe van Dorre. Martijn maakte dit buitenkansje moeizaam af (hij schoot half in de grond). Na dit doelpunt besloot Evert alles of niets te spelen. Peter de Jager werd geslachtofferd en Kluuk werd met een vrije rol op het middenveld gezet met als opdracht zoveel mogelijk te storen. Hij deed dit perfect en de beloning bleef niet lang uit voor het negende. Het was opnieuw Marco van Dijk die wist te scoren en de verdiende 3-3 op het scorebord zette. Hierna waren er zelfs nog kansen op 3-4, maar deze werden helaas niet verzilverd. Al met al een heel lekkere wedstrijd met zowaar een puntje.

Uitblinkers: Menno Garretsen en Martijn Min

3 opmerkingen:

1. Jongens, leuke en sportieve wedstrijd. Jammer van die schwalbe van julie grote kale aanvoerder ;)