dinsdag, december 04, 2007

Reeuwijk 6 portretje


Ton Burger, nieuwbakken vader van Amy, kent een lange CVC Reeuwijk geschiedenis. Hij heeft alle elftallen doorlopen vanaf de E-jeugd en valt al jaren op door de rust en een zekere laconieke houding in het veld. Toch is dit maar schijn. Achter de rustige uitstraling gaat een gedrevenheid schuil die af en toe wel eens naar boven komt. Vooral verbaal wil Ton dan wel eens uit zijn slof schieten richting tegenstander. Kreten als “janksmoel” of nog erger zijn dan in de wijde omgeving te horen.

Ik heb jaren met Ton in het tweede elftal gespeeld. Hij toonde zich een uitstekende laatste man, die leider Evert vaak tot wanhoop bracht omdat hij altijd voetballende oplossingen zocht . Als Evert vanaf de kant Ton “vervloekte” was het laconieke antwoord “Evert van Dam wikt en Ton Burger beschikt”.

Ook bij de UBO Boys, het toenmalige zaal 1, uitkomend in de hoofdklasse was Ton Burger een crack. Hij is jaren aanvoerder geweest van dit team en stond wijd en zijd bekend om zijn eensmansmuur. Bij een vrije trap tegen was het helemaal niet nodig om een muurtje te plaatsen. In 99% van de gevallen wist Ton het schot te blokken. Ton had haat/liefde verhouding met de pers. De verslaggever van de Goudsche Courant wist totaal niet wat hij aan Ton had. Als er gevraagd werd naar de doelpuntenmakers kreeg de journalist antwoorden als: Thijs.
Thijs wie vroeg de arme man vervolgens, kreeg hij als antwoord Thijs Schepijs natuurlijk.

Vorig seizoen heeft Ton, geplaagd door blessures, niet erg veel wedstrijden gespeeld. Dit seizoen heeft hij zijn grote waarde bewezen voor het elftal. Hij heeft nu al diverse malen gespeeld als voorstopper en linksback.

7 opmerkingen:

  1. ook al zo lelijk.....

    voetballend doet het zeker goed, wat hij teveel heeft komt MO tekort

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lelijk misschien, maar wel vader geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vergeet Ton zijn fantastische trainersloopbaan niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Early Grey jij kan je linksbackplaats wel vergeten. MO kiest altijd voor de routine (de oudjes). De punten worden zonder gehaald lees ik. Misschien kun je bij ons op de bank komen zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. inderdaad 1 van de beste jeugdtrainers ooit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dat krijg je als je net vader ben geworden....ga je ook gekke bekken trekken.

    BeantwoordenVerwijderen