zondag, december 02, 2007

Reeuwijk 6 wint opnieuw met grote cijfers

Voor de tweede achtereenvolgende keer wint Reeuwijk 6 met grote cijfers. Deze keer werd het 8e elftal van Rohda 76 met 5-1 aan de zegekar gebonden. De eerlijkheid gebiedt wel te vermelden dat dit elftal troosteloos onderaan stond met slechts 1 punt uit 7 wedstrijden.

De traditie leert echter dat het zesde juist vaak moeite heeft tegen de lager geklasseerde ploegen en tegen de toppers tot utstekend voetbal komt (5-5 tegen koploper BVCB).

Coach Arie vd Vis kon vandaag over een bijna voltallige selectie beschikbaar. De spelerd sie ontbraken waren: Tim de Haan (werk), Marco "Karl Lagerfeld" Lakerveld (stond met krukken langs de zijlijn), Nico Overdam (langdurig gebleseerd) en Early Grey (onbekend).

De Hongaren waren weer terug en maakten een verrassend fite indruk.

De computer van MO had vandaag een grote verrassing. Het apparaat spuugde een opstelling uit de printer waarin geen plaats voor een voorstopper was. Dat betekende dat laatste man Gerrit het vandaag alleen moest doen.

Uiteraard geloven wij de computer van MO, zodat de achterhoede uit 4 spelers bestond: Gerrit, laatste man, Ton Burger linksback (opnieuw ijzersterk op deze positie) en Dick van Dam rechtsback. De computer van MO had gelukkig wel plaats voor het dodelijk duo, waarvan Peter "Japio" de Jager een belangrijk deel van de productie voor zijn rekening zou nemen.

Het zesde begon de wedstrijd met wat rond spelen van de bal om te kijken hoe Rohda ervoor stond. Rohda bleek vooralsnog over weinig aanvallende aspiraties te beschikken zodat we allengs meer druk naar voren gaven. Het dodelijk duo werd al enige keren in positie gebracht, maar ze wisten het net niet te vinden. Rohda werd in de beginfase gevaarlijk met een kopbal, die via de lat over het doel verdween. Voor de rest hield de verdediging met Gerrit "uitschuifbenen" aan het hoofd prima stand.

Inmiddels had Dorre het strijdperk, met een bebloed hoofd, verlaten en toeval of niet, het begon opeens te lopen. Het befaamde Reeuwijks kwartiertje brak aan we peerden er in korte tijd vier in. (3 x Japio en 1 x Smiley). Het ene doelpunt was nog fraaier als het andere. Het was dan ook een ware Reeuwijk 6 show. Zoals gebruikelijk lieten we hierna de teugels weer (iets te ver) vieren waardoor Rohda weer aan aanvallen kon gaan denken. Dus het rustsignaal van, de uitstekende scheidsrechter, kwam als geroepen.

Na rust kregen we de wind en tegen, de laagstaande zon was inmiddels achter een wolkendek verdwenen. Rohda begon aan te dringen en het zesde had niet meer de alertheid van het Reeuwijk 6 kwartiertje van de eerste helft. Rohda kreeg 2 droomkansen. Eerst maaide een aanvaller twee meter voor het doel over de bal en even later moest Gerrit zich in de baan van het schot werpen om een doelpunt te voorkomen.

Toch bleven we beste ploeg en kwamen al snel op een 5-0 voorsprong door een prachtige goal van Japio de Jager. Hierna geloofde het zesde het wel en begon Rohda kansen te krijgen. Gerrit was echter onpasseerbaar als laatste man en blokte de ene na de andere aanval. Hij kreeg schoten tegen z'n hoofd, rug, knie noem maar op. Toch moesten we nog 1 tegendoelpunt toestaan toen de bal via een carambole bij de tegenstander kwam, die vervolgens van dichtbij in kon schieten.

In de laatste tien minuten kreeg Rohda nog een droomkans toen een laag schot via de keeper bij de spits kwam. Op onnavolgbare wijze wist Gerrit er nog een been tussen te krijgen zodat de 5-1 op het scorebord blijf staan.

Het was een goede overwinning tegen een niet al te sterke tegenstander, maar juist deze wedstrijden moet je winnen om een goede klassering te beha;en.

Uitblinkers
Peter de Jager, Gerrit vd Heuvel en Dick van Dam

Bijzonderheden
* De flessen bier smaakten voortreffelijk in de kleedkamer
* Onze aanvoerder heeft een nogal kritisch stuk geschreven in het clubblad over het bestuursbesluit over de flessen in de kleedkamer
* Kiki was zeer tevreden vandaag en was de best geklede hond op het complex
* MO heeft een erg leuke armbandje en het stond Dick van Dam ook erg goed
* Duckhunter nog bedankt voor je wondermiddel in de rust en de behandeling
* Japio "ik scoor zo makkelijk" de Jager herkent een STUKA portomonee uit duizenden
* Coach Arie verbaasde zich over de restjes bier in de flessen. Het blijft wel Heineken natuurlijk!
* Dorre is de enige speler die niet won vandaag. Hij ging eraf met 0-0 en keerde terug toen we 4-0 voorstonden. Dit betekent dat Dorre vandaag niet verder kwam dan 1-1. Een blamerende prestatie van Ir. van Dortmont.
* Muis heeft de platte kampioenskar opnieuw gereserveerd


11 opmerkingen:

  1. splijtende paasjes, heerlijk toch weer om na tien minuten na een moeizame 0-0 direct aan de linkerkant samen met ton bungen het voorbereidende werk te mogen verrichten.
    en dorre: heeft geen drie punten, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik had studieverlof en was natuurlijk ook nog aan het bijkomen van de zevenheuvelenloop.

    maar netjes van de boys deze overwinning, en dat zonder mij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat was er met dorre gebeurd, gestruikeld over zijn eigen poten, tegen de paal aangelopen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zonder jou pakken ze wel punten Niels valt mij op.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik benieuwd naar het artikel van jullie aanvoerder

    BeantwoordenVerwijderen
  6. muis je scoort een stuk minder dan in het begin. wat is er met je aan de hand? zo kom je nooit bij mij in de selectie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. van zijp is slecht ole ole

    BeantwoordenVerwijderen
  8. dorre kwam iemand tegen met een harder hoofd dan hijzelf

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ruzie dodelijk duo? k hoorde dat het dodelijke duo zaterdag ruzie had? pdj deed alles alleen, klopt dit bericht?

    BeantwoordenVerwijderen