vrijdag, december 14, 2007

Reeuwijk 6 portretje



Martin (MO) Oosterwijk is onze (gewaardeerde) aanvoerder. Geen geringe taak als je de spelersgroep in ogenschouw neemt. De spelers hebben stuk voor stuk een hele eigen mening over de manier waarop het spelletje gespeeld moet worden.

Martin is net als Tim de Haan en ik van het bouwjaar 1958, dus ik heb jaren met Martin in de jeugd en de selectie gevoetbald. Daardoor ken ik vrij goed de sterke en zwakke voetbalpunten van MO. Martin heeft vele jaren op de linksbuiten plaats gespeeld.

Als hij een goede dag had was hij onnavolgbaar. De verdedigers werden horendol van de passeerbewegingen van de frêle linkerspits. Als MO een slechte dag was hij ook onnavolgbaar, maar dan voornamelijk voor zijn medespelers. Toch was Martin vele jaren de vaste keus van de toenmalige hoofdtrainers.

Op de een of andere manier was het altijd MO die oefeningen voor moest doen op de training. Dit resulteerde altijd in hilarische situaties omdat MO de oefeningen eigenlijk altijd verkeerd uitvoerde.

Naast voetbal is muziek een grote passie voor MO. Zo beheerde hij jaren geleden, samen met broer Lemmy, de officiële Santana fanclub. Daar kwam dan ook zijn toenmalige bijnaam Mocarlos vandaan. Tegenwoordig richt Martin zijn pijlen op Belle Perez.

Martin is een gedreven aanvoerder die verbaal meer dan zijn mannetje staat. Vorig seizoen werden, met name de jonge spelers helemaal gek van MO. Ik denk dat Sip, Sop, Appelstroop en Raymon blij zijn dat ze van Martin af zijn. De meer geroutineerde spelers liggen niet echt wakker van het verbale geweld van MO zodat hij vaak een roepende in de woestijn is.

Wat buiten kijf staat is dat MO nog steeds zijn mannetje staat op het voetbalveld en dat we erg blij zijn met onze aanvoerder.

7 opmerkingen:

  1. leuk stukje!!!
    en na 3 jaar voetballen met deze speler leer je idd om je van bepaalde geluiden af te sluiten...:p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terzijde; Dat van Belle Perez( ondanks haar leuke verschijning! )is natuurlijk maar onzin. Qua muziek gaan mijn interesses toch meer uit naar o.a.: Het Rosenberg (triootje),
    Jan Akkerman,Boney James,Al di Meola en Latin muziek. Desalniettemin toch een leuke weerspiegeling van mij Hans.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. MO het Bomey M en geen Boney James

    BeantwoordenVerwijderen
  4. fopaanvoerder gewoon met 10 man gaan voetballen als heel cvc vrij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor de duckhunter: Wel eens gezocht op internet naar Boney James dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor Sip: Als je niet weet hoe dit (laat) tot stand is gekomen, lult er dan ook niet over.En op deze manier zullen we zeker nooit meer een beroep op jullie het(8e) doen. Moest jij trouwens ook niet darten?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik ben en blijf natuurlijk een groot fan van MO................moewhahahahahha

    BeantwoordenVerwijderen