zondag, mei 16, 2010

Reeuwijk 6 geeft voorsprong weg tegen DCV



Op zaterdag 15 mei stond er veel op het spel tijdens de wedstrijd van het zesde. De derde overwinning op rij zou goed zijn geweest voor een krat bier van de supportersvereniging en Jodan Boys had 5 kratten bier beschikbaar gesteld als overwinningspremie.

Helaas mocht het niet zo zijn. In een leuke en sportieve wedstrijd ging het elftal van coach Evert met 5-3 de boot in na een voorsprong van respectievelijk 2-0 en 3-1.

De coach had vandaag de beschikking over 14 man, maar er waren ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen DCV talloze wijzigingen. Door de vele blessures en afzeggingen moest Evert een beroep doen op een aantal A-junioren. Dit is overigens toegestaan, zodat de vraag om kaartencontrole door DCV wat overdreven aandeed.

We mochten aantreden op het hoofdveld, inclusief tribune, wat dan wel weer leuk is als je normaal op bijveld 20 aan de bak moet.

De eerste helft was het zesde duidelijk de bovenliggende partij. Er werd goed en geconcentreerd gevoetbald en er ontstonden doelrijpe kansen. Twee keer resulteerde dit daadwerkelijk in een doelpunt. Eerst was het Marco, wie anders, van Dijk die het vizier op scherp had staan en daarna was het aanvoerder Ian die alleen op de keeper afging en beheerst voor 2-0 tekende.

Aan de andere kant was er niet veel gevaar te duchten. Gelgenheidsdoelman Matto moest een keer goed uitkomen na een korte terugspeelbal en werd daarbij getorpedeerd door zijn tegenstander (binnenkort ook op You Tube te zien). Vlak daarna resulteerde een misverstand tussen keeper en laatste man Ewout in een gevaarlijke situatie en moest Matto door het maken van hands erger voorkomen. De vrije trap leverde gelukkig niets op.

Met een vrij comfortabele 2-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Reeuwijk 6 viel aan en de spaarzame tegenaanvallen van DCV werden bekwaam onschadelijk gemaakt door de verdedigers. De succesvolle spits Marco was door Evert naar achteren gehaald om als laatste man te fungeren omdat Steve geblesseerd uitviel. Was het weghalen van Marco een tactische blunder van Evert? De meningen daarover waren na afloop zeer verdeeld. Feit is wel dat de aanvalskracht minder werd.

Volledig onverwacht kwam DCV terug op 2-1 maar het zesde stelde al snel orde op zaken, 3-1 door een mooie goal van Rene. De 4-1 (en meer) hing in de lucht. Een geweldige knal van Rene in de zes werd afgekeurd omdat de bal de lijn niet zou zijn gepasseerd. Vanaf onze positie was het niet zien maar aanvoerder Ian bevestigde de lezing van de scheidsrechter. Ook werd een doelpunt van Davey van Wensveen afgekeurd omdat Erik van Dam in eerste instantie buitenspel stond. Vrij discutabel allemaal.

Helaas liep het allemaal anders af. Slordig spel werd door DCV genadeloos afgestraft. De voorsprong werd binnen de kortste keren verspeeld en uiteindelijk stond er een 5-3 nederlaag op het scorebord.

Uitblinker: Eddie Sijl

Conclusie: onterechte nederlaag die helemaal aan onszelf te danken was. We hadden het in het begin van de tweede helft moeten beslissen. In dat geval was een monster overwinning haalbaar geweest.

Hieronder een korte analyse door Gerrit tijdens de wedstrijd. Binnenkort veel meer beelden op You Tube.


5 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd16 mei, 2010 18:44

    Over wie heeft Gerrit het eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als het om de prijzen gaat, lees kratje, wordt er al gelijk zenuwachtig gevoetbald

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjonge jonge jonge jonge17 mei, 2010 17:23

    Hoe is dit mogelijk????? Het halve eerste doet mee en dan nog verliezen als je met 2-0 voorstaat tegen een stelletje recreanten. Jongens ga je diep schamen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lezen is ook een vak.......is het niet.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jammer dat jullie niet hebbe kunne winnen van DCV. ondanks dat alles toch bedankt voor jullie inzet:)

    grt. jb12

    BeantwoordenVerwijderen