zondag, mei 09, 2010

Verdiende overwinning tegen Spirit 7

Het zesde boekte een even verdienstelijke als verdiende overwinning tegen Spirit 7. Deze wedstrijd was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en betekende de laatste wedstrijden voor ons elftal van Niels van Zijp en Loek Hermenet. Niels blijkt het spelletje niet meer zo leuk te vinden en Loek komt volgend seizoen uit voor het nieuwe (10e?)elftal met ex selectievoetballers.

Coach Evert had een redelijke grote selectie tot zijn beschikking inclusief 2 gastspelers in de persoon van Menno en Rene. Als vanouds was MO weer bereid om de wedstrijd te leiden.

Zoals al eerder gemeld op deze site had Evert Richard "Johnny" gecontracteerd als doelman voor deze wedstrijd. Althans, dat dacht hij. De besprekingen bleken gevoerd te zijn in cafe Dito's en er was al enige alcohol genuttigd. Johnny kon zich dan ook niet meer herinneren hierover ooit met Evert gesproken te hebben. Door dit misverstand werd het doel opnieuw verdedigd door Peter "Japio" de Jager.

Het zesde startte furieus aan de wedstrijd en was vooral de eerste twintig minuten superieur aan de mannen uit Ouderkerk. De 2-0 voorsprong was dan ook een logisch gevolg van het enorme veldoverwicht. Het eerste doelpunt werd gescoord door Marco van Dijk (alweer) en de tweede kwam op naam van de sterk spelende Rene vd Heuvel.

Na een curieuze wissel van de coach zakte het spel van Reeuwiji 6 ver weg. Hij verving in 1 x de hele rechterkant (Matto, Tim en Dave) en zette o.a. Loek op de rechtsbackplaats. Deze wisseltactiek pakte desastreus uit. Spirit herpakte zich en kwam met 2 kopdoelpunten op 2-2. Vooral de eerste goal was erg fraai.

Inmiddels was Menno Mouthaan geblesseerd uitgevallen na een botsing met de keeper van Spirit.

We gingen met 2-2 de rust in waarbij opviel dat de velddienst (Jan Grootendorst) zo vriendelijk was geweest de thee vast in te schenken.

In de tweede helft was Reeuwijk 6 opnieuw de betere ploeg. Dit resulteerde in een 3-2 voorsprong, door een doelpunt van Eric van Dam. Net toen we dachten dat we de overwinning op zak hadden kwam Spirit weer terug tot 3-3.

Even later kreeg CVC Reeuwijk 6 een strafschop cadeau van de, verder goed leidende, scheidsrechter MO. Marco van Dijk kreeg een unieke kans om opnieuw tot scoren te komen maar schoot de strafschop te zacht in. Dit tot groot genoegen van alles wat Reeuwijk 6 was. Een kratje bier is tenslotte heel wat meer waard dan een overwinning.

Toch kwam de verdiende overwinning alsnog. Eric van Dam scoorde op een schitterende (Braziliaanse) manier de 4-3.

Uitblinkers: Eric van Dam, Rene vd Heuvel

14 opmerkingen:

  1. goed gedaan mannen !!

    groetjes
    Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal de druk maar weer een beetje verhogen voor het 6e.
    Als jullie je laatste wedstrijd ook weten te winnen dan staat er een kratje bier voor jullie klaar van de supportersvereniging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En bedankt Appel. Vorige keer ging het ook al mis toen het over bier ging!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is natuurlijk mooi om te zien dat als er iets belangrijks op het spel staat dat jullie dan jammerlijk falen!
    Helaas kan ik het niet zien omdat jullie uit moeten maar ik zal jullie op gepaste wijze ontvangen bij terugkomst in reeuwijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijd CVC Reeuwijk 6 - CVC Reeuwijk 8 tijdens het ESA toernooi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb even staan kijken bij jullie. Er werd goed gespeeld, maar het waren wel de jongens van het eerste die de kar moesten trekken. Maar goed dat het nergens meer om ging.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He Martijn in Aruba. Kan ik jou nog op de lijst van ESA zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou daar kijk ik ook wel naar uit bokkie! Enige nadeel aan die wedstrijd dan is dat het meer de selectie is met paar aanvullingen van het 6e tegen het 8e met paar kroegtijgers die niet kunnen voetballen. Maar dat is de enige keer in het jaar dat jullie van het 8e zouden kunnen winnen dus daar doe ik niet zo moeilijk over verder;)
    Wordt weer mooi feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hans wanneer is de deadline voor buitenspel.....moet nog een stukkie in elkaar flansen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. He Early

    Ik moet 'm morgenavond mailen naar de drukkerij.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo is het Appel, het feestje is een stuk belangriker dan het toernooi zlef

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jongens,
    Hoe gaat het met jullie ?
    Peter de Jager is een goede keeper.
    En mijn vader is een goede spits.
    Iedereen is de beste van het team.
    Hoe heet ik ?
    Ik speel bij CVC in F4.

    Ik heet Lucas

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hans dat laat ik je zaterdag a.s. weten .

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kiki de Jager10 mei, 2010 20:54

    Lucas

    Er wordt wel veel gescoord als je vader niet meedoet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen